Blitz

Tag "Vettingu"

Gjykata Kushtetuese pezullon ligjin e Vettingut, ia delegon Venecias

    Gjykata Kushtetuese pezullon ligjin e Vettingut, ia delegon Venecias

Kushtetuesja ka marrë në konsideratë kërkesën e Partisë Demokratike duke pezulluar ligjin e Vettingut, të cilin e konsideron si antikushtetues pasi i mundëson qeverisë kontroll politik mbi organet përgjegjëse për

Read Full Article

(Ekskluzive) Ligji i Vetting-ut, Unioni i Gjyqtarëve: Të vihet në lëvizje Gjykata Kushtetuese

    (Ekskluzive) Ligji i Vetting-ut, Unioni i Gjyqtarëve: Të vihet në lëvizje Gjykata Kushtetuese

Nga Anduena Llabani Vettingu po shkatërron karrierën dhe pavarësinë e Gjyqësorit. Ky është qëndrimi i Unionit të Gjyqtarëve, që kërkon që ligji të mbrojë interesat e gjyqtarëve dhe jo t’i

Read Full Article

“Stop” në Universitetin e Shkodrës: 100 euro për një provim

    “Stop” në Universitetin e Shkodrës: 100 euro për një provim

Mbrëmjen e sotme, “Stop” ka nisur sezonin e ri televiziv, duke risjellë fillimisht në vëmendje çështjen më të rëndësishme në politikën shqiptare, atë të reformës në drejtësi, kryesisht “Vettingu”-n. Të

Read Full Article

Vettingu, opozita depoziton amendamentet. Lu në selinë e PD-së

    Vettingu, opozita depoziton amendamentet. Lu në selinë e PD-së

Partia Demokratike ka depozituar sot në Kuvend amendamentet për secilin prej 66 neneve të draftit për reformën në drejtësi, i cili vendos normat se si do të kontrollohen gjyqtarët dhe

Read Full Article

Miratohet ligji i Vetting-ut, PD bojkoton votimin

    Miratohet ligji i Vetting-ut, PD bojkoton votimin

Komisioni i Reformës në Drejtësi ka miratuar në parim draftin e ligjit të “Vetting”-ut të paraqitur nga ERALIUS, i cili do të ketë për qëllim kontrollimin e gjyqtarëve dhe prokurorëve.

Read Full Article