Blitz

Tag "Indeks"

Lufta kundër pastrimit të parave, indeksi i Bazelit e rendit Shqipërinë ndër 10 vendet më të përmirësuara

    Lufta kundër pastrimit të parave, indeksi i Bazelit e rendit Shqipërinë ndër 10 vendet më të përmirësuara

Indeksi i Bazelit për vitin 2016 e rendit Shqipërinë ndër 10 vendet që në rang botëror ka bërë përmirësime në luftën kundër pastrimit të parave dhe financimit të terrorizmit. Vendi

Read Full Article

Të drejtat e fëmijëve, Shqipëria renditet e fundit në rajon

    Të drejtat e fëmijëve, Shqipëria renditet e fundit në rajon

Shqipëria renditet në vendin e 59-të ndër 163 shtete të botës referuar Indeksit të të Drejtave të Fëmijëve 2016. Ky është rezultati i studimit të përvitshëm të Fondacionit me të

Read Full Article

Skllavëria moderne, shqiptarët – më të vegjlit “skllevër” në rajon

    Skllavëria moderne, shqiptarët – më të vegjlit “skllevër” në rajon

Raporti i GSI (Global Slavery Index 2016), tregon se 46 milionë njerëz jetojnë në skllavëri moderne nëpër botë, duke u bërë subjekt i saj në një formë apo në një

Read Full Article