Blitz

 Breaking News

Personazhe të famshëm dhe idetë e tyre “të çmendura”

April 16
17:11 2016

Liria e shprehjes dhe e fjalës i kanë dhënë mundësinë njeriut të shprehë hapur atë që ai mendon. Kjo gjë ka bërë që të shkruhen e të hidhen lloje të ndryshme idesh e teorish, të cilat, për shumicën e njerëzve, nuk kanë vlerë, kurse për disa janë të vërteta. Disa personazhe të famshëm “kanë rënë pre” e këtyre ideve dhe ne po ju rendisim disa nga këto personazhe dhe idetë e tyre “të çmendura”.

 

Kayne West beson se SIDA është shpikje e njeriut dhe është e kurueshme

Kayne West beson se SIDA është shpikje e njeriut dhe është e kurueshme
Picture 1 of 7

Kayne West është i njohur për këndvështrimet unike mbi botën, por ai bëri një hedhje "olimpike" kur në vitin 2005 u ngjit në skenë për të deklaruar se SIDA është e prodhuar nga vetë njeriu dhe është vendosur në Afrikë për të njëjtën arsye që u shfaqën edhe mosmarrëveshjet në komunitetin me ngjyrë në Amerikë (pra për të ndarë Black Panthers). Ai gjithashtu beson edhe sot e kësaj dite se kura për HIV/AIDS ekziston, por është vetëm për një grup të caktuar njerëzish. Dhe si argument ai përdor rastin e Magic Johnson, i cili u diagnostikua me HIV dhe (sipas West) u shërua.

Tags
Share