Blitz

 Breaking News

Nëse nuk ndiheni në formë, mos konsumoni këto ushqime sepse ju përkeqësojnë gjendjen!

Nëse nuk ndiheni në formë, mos konsumoni këto ushqime sepse ju përkeqësojnë gjendjen!
September 04
18:26 2017

Me ndërrimin e stinëve ndodh shpesh që edhe një sërë virozash të bëhen pjesë e jona dhe duhet pasur shumë kujdes sepse ka sëmundje që nisin si të lehta dhe më pas vëmë re që kanë dëme të mëdha në organizëm. Në mënyrë që të mos i përkeqësojmë, përveç zgjedhjes së mirë të ilaçeve, duhet të kemi kujdes edhe me ushqimin, i cili mund të ndikojë si për mirë, ashtu edhe për keq.

Ka disa lloje ushqimesh që nuk na i merrte mendja kurrë se mund të ishin përkeqësuese në rast se jemi sëmurë, por teprica e karbohidrateve apo fibrave që mund të kenë, i bëjnë që të listohen te produktet që përkeqësojnë organizmin edhe pse jo domosdoshmërish nuk janë të shëndetshme për ne.

Ushqimet që nuk duhet të konsumoni:

– Brokoli

– Produktet e bulmetit

– Lëngu i portokallit (nëse është i ëmbël ose ju i shtoni sheqer)

– Pijet me gaz

– Akulloret

– Buka me miell të bardhë

– Ushqimet e skuqura (sidomos patatet e skuqura)

– Vaji i misrit

– Pijet alkoolike

– Ëmbëlsirat që mbajnë shumë sheqer

/Blitz.al/

Share