Blitz

 Breaking News

3 arsye pse trupi ka nevojë për “pisllëqe”

3 arsye pse trupi ka nevojë për “pisllëqe”
April 22
10:03 2016

Prej shumë vitesh njerëzit ushqehen në mënyrë shumë të keqe, por kjo ka anën e saj të shëndetshme.

Për shembull, paraardhësit tanë merrnin një karotë nga toka, i fshinin pluhurin dhe e hanin. Për ta kjo ishte një praktikë e zakonshme dhe  kjo mënyrë krijonte mikroorganizma të shëndetshëm në zorrë.

Ashtu si bimët rriten mirë në një tokë të mbushur me mikroorganizma aktive të quajtura SBO, edhe trupi i njeriut ka nevojë për këto mikroorganizma për të qenë i shëndetshëm.

  • Prodhimi i vitaminave

SBO ndihmojnë trupin tuaj në krijimin e komponimeve të reja, si vitamina B, K2 dhe antioksidantë. Këto mikroorganizma ndihmojnë në eliminimin e patogjeneve të dëmshme si kandida, kërpudhat dhe parazitët. SBO rregullojnë sistemin imunitar duke u lidhur me toksinat.

  • Inflamacionet e lëkurës dhe reumatizma

Oqeani ka kompetencë për të shëruar, por ka të bëjë edhe me organizma që kanë si bazë ujin. Mikrobet e dobishme dhe bakterofaget e pranishme në ujë të kripur janë terapeutike. Banjat me ujë të kripur qetësojnë inflamacionet e lëkurës dhe reumatizmën.

  • Alergjitë

Qeni dhe macja jo vetëm që janë shumë miqësorë me familjen, por ata mbajnë fëmijët larg alergjive. Putrat e qenit sjellin mikrobe nga jashtë dhe këto mikrobe i ndihmojnë fëmijët të fitojnë imunitet kundrejt alergjive.

 

Tags
Share