Blitz

 Breaking News

Sa duhet të kurseni për të blerë një shtëpi në qytetet më të famshme të botës?

May 11
15:22 2016

...

...
Picture 1 of 12

Meqenëse ekziston një kuriozitet i madh për ata që kanë fatin të banojnë në disa prej qyteteve më të mëdha e më të famshme të botës, një studim (jo i detajuar, por hipotetik) paraqet me një llogari të thjeshtë se sa u duhet këtyre banorëve të kursejnë me qëllim që të blejnë një apartament. Për këtë është marrë mesatarja e pagesës neto, duke hequr detyrimet e taksave, të një të punësuari nëpër qytetet përkatëse për të blerë një apartament 50 metra katrorë.

Sigurisht, duke qenë se studimi nuk është i përmasave të mëdha, është konsideruar sikur këta banorë të kursejnë të gjithë shumën e pagës së tyre për blerjen e një shtëpie, kështu që nëse do të ndërthurnim këtu harxhimet mujore të tyre, ushqim, veshje, shkollim, argëtim (dhe të gjitha aktivitetet e tjera), atëherë sigurisht numrat do të ndryshonin e do të duheshin shumë më tepër vite kursimi.

Tags
Share