Blitz

 Breaking News

Nuk duhet të prekni asnjëherë telefonin e dikujt tjetër, për këtë arsye!

Nuk duhet të prekni asnjëherë telefonin e dikujt tjetër, për këtë arsye!
December 04
00:00 2018

Kur miku juaj tu japë smarphone-in e tij për ti bërë një foto, duhet të tregoheni të kujdesshëm. Ju nuk duhet të prekni telefonat e të tjerëve dhe a e dini pse?

Smartphone-t kanë pothuajse 7 herë më shumë baktere sesa tualetet. Këto bakteri vijnë pikërisht nga pronarët dhe higjena e tyre. Kompania “Higjena e larjes së smartphonëve” ka zbuluar se smartphone-t që kanë kapak lëkure, mbajnë lagështirë dhe krijojnë vend për sh7umë baktere.

Kjo kompani ka zbuluar se telefonat mbajnë rreth 1479 baktere ndërkohë që WC-të kanë mesatarisht 220 baktere.

Profesori Hugh Pennington ka thënë se një smartphone ka një numër të lartë bakteresh të cilat mund të shkaktojnë sëmundje të rënda tek njerëzit, për këtë arsye këshillohet që të mos preke telefonat e të tjerëve. Këto baktere shkaktohen nga uji dhe ajri që ndodhet pikërisht në kapakët e telefonit. Nëse ata janë prej gome terreni për krijimin e baktereve është më favorizues.

Duhet të keni parasysh se telefonat tuaj nuk duhet ti përdorni gjatë kohës që ushqeheni apo kur shkoni në tualet./Blitz.al/

An overhead view of a woman texting in the bathroom.

Share