Blitz

Shkenca

(Video) Anija “New Horizons” siguron pamje të qarta të sipërfaqes së Plutonit

    (Video) Anija “New Horizons” siguron pamje të qarta të sipërfaqes së Plutonit

NASA ka publikuar pamje të anijes “New Horizons” duke na dhënë kështu një pamje të qartë të sipërfaqes së planetit Pluton. E hartuar nga një seri imazhesh të rezolucionit të

Read Full Article

Transplanti i lëkurës në sy i risjell pacientit shikimin

    Transplanti i lëkurës në sy i risjell pacientit shikimin

Sipas një prezantimi në mbledhjen e  Shoqatës për Studime në Okulistikë në Seattle, shkencëtarët japonezë kanë përdorur qelizat e lëkurës për t’i sjellë shikimin një pacienti. Japonezët kanë raportuar se

Read Full Article

Anoreksia mund të shkaktohet nga një infeksion bakterial

    Anoreksia mund të shkaktohet nga një infeksion bakterial

Anoreksia ka shkallën më të lartë të vdekshmërisë të çdo sëmundjeje mendore dhe ne ende dimë shumë pak rreth shkaqeve që shkaktojnë një gjendje të tillë apo si të arrijmë

Read Full Article

A po jetojmë në një botë simulimi kompjuterik?

    A po jetojmë në një botë simulimi kompjuterik?

Ndoshta ju, ne dhe çdo njeri në këtë botë jemi personazhe në një lojë gjigante kompjuterike, edhe pse nuk është  e nevojshme ta dimë. Ideja se gjithësia është një simulim

Read Full Article

Vetëm për Mark Zuckerberg ekziston një aplikacion i tillë

    Vetëm për Mark Zuckerberg ekziston një aplikacion i tillë

Sipas “The Verge”, themeluesi i rrjetit social “Facebook”, Mark Zuckerberg, ka një buton shtesë në versionin e brendshëm të aplikacionit në iPhone-in e tij. Gjatë prezantimit “live” këtë javë, ai shpjegoi

Read Full Article

Shikoni ku ka arritur shkenca! Ja çfarë është prodhuar në një laborator në Japoni

    Shikoni ku ka arritur shkenca! Ja çfarë është prodhuar në një laborator në Japoni

Shkenca sot vrapon shpejt, aq sa ndonjëherë nuk arrijmë t’i absorbojmë arritjet e saj. Shkencëtarët japonezë kanë krijuar testin e lëkurës artificiale me gjithë vështirësitë që ky eksperiment përmbante e që u

Read Full Article

E keni menduar ndonjëherë si do të ndaheni nga kjo botë?

    E keni menduar ndonjëherë si do të ndaheni nga kjo botë?

Na vjen keq t’jua themi këtë, por çdo njeri pranë jush do të ndahet nga kjo botë. Në varësi të moshës dhe rrethanave, disa mund ta kuptojnë në këndvështrime të ndryshme

Read Full Article

Ekspertë të lartë mjekësorë thonë se duhen dekriminalizuar të gjitha drogat

    Ekspertë të lartë mjekësorë thonë se duhen dekriminalizuar të gjitha drogat

Një panel prej 22 ekspertësh mjekësorë të universitetit “Johns Hopkins” ka nxjerrë një raport duke këshilluar qeveritë e gjithë botës për dekriminalizimin  dhe posedimin e  drogave jo të rrezikshme. Grupi

Read Full Article

(Video) Zemrat e vdekura mund të pompojnë sërish!

  (Video) Zemrat e vdekura mund të pompojnë sërish!

Në periudhën në të cilën jetojmë, teknologjia ka bërë hapa të mëdhenj përpara, duke i hyrë në ndihmë kështu shumë

Read Full Article

Mësoni një fjalë të re dhe ju duket se e shihni kudo? Ja si e shpjegon shkenca!

  Mësoni një fjalë të re dhe ju duket se e shihni kudo? Ja si e shpjegon shkenca!

A keni mësuar ndonjë fjalë të re kohët e fundit, atë për të cilën betoheni se nuk e kishit dëgjuar

Read Full Article

Kombinimi i barnave zvogëlon kancerin e gjirit në 11 ditë

  Kombinimi i barnave zvogëlon kancerin e gjirit në 11 ditë

Duke përdorur një kombinim të dy barnave, shkencëtarët kanë arritur të tkurrin, madje eliminojnë, një lloj të veçantë të tumorit

Read Full Article

Eksperti i ngrohjes globale, James Hansen, paralajmëron përkeqësim

  Eksperti i ngrohjes globale, James Hansen, paralajmëron përkeqësim

  Ngrohja globale mund të rrisë nivelin e deteve me disa metra brenda shekullit që po jetojmë. Një raport i

Read Full Article

Çfarë është koha dhe pse vazhdon të qarkullojë?

  Çfarë është koha dhe pse vazhdon të qarkullojë?

Imagjinoni sikur koha të kthehej prapa. Njerëzit do të rriteshin duke u bërë më të rinj në vend që të

Read Full Article

Shkencëtarët: “Mund të krijohen qeliza njerëzore me gjenet e vetëm një prindi”

  Shkencëtarët: “Mund të krijohen qeliza njerëzore me gjenet e vetëm një prindi”

Qeliza të veçanta kanë një kopje të vetme të gjenomit, si vezoret apo sperma, por mund të ndahen për të

Read Full Article