Blitz

Histori

Përse Blendi Fevziu nuk e intervistoi kurrë Nexhmije Hoxhën?

    Përse Blendi Fevziu nuk e intervistoi kurrë Nexhmije Hoxhën?

Nexhmije Hoxha, bashkëshortja e ish-diktatorit Enver Hoxha u nda ditën e djeshme nga jeta në moshën 99-vjeçare në banesën e saj, Laprakë. Ditën e sotme, Hoxha u përcoll për në

Read Full Article

Rrëfimi i një striptisteje shqiptare: “Të përdalë nuk të bën puna, por karakteri!”

    Rrëfimi i një striptisteje shqiptare: “Të përdalë nuk të bën puna, por karakteri!”

Striptizmi në Shqipëri shihet se ajo “molla e ndaluar” dhe është një ndër profesionet më paragjykues. Me pak fjalë: të kërcesh në një club striptizmi, je ku*vë! Për shkak të

Read Full Article

Italiani që mësoi anglishten në moshën 100-vjeçare

    Italiani që mësoi anglishten në moshën 100-vjeçare

Ndoshta mund t’ju duket e pabesueshme, por është e vërtetë. Një 100-vjeçar italian ka mësuar gjuhën angleze në moshë të thyer. Gianni Guaita ka rrëfyer se ai ka nisur ta

Read Full Article

Gjuha shqipe, një nga më të vjetrat në botë

    Gjuha shqipe, një nga më të vjetrat në botë

Sipas një studimi me titull “Duke ndjekur origjinën e gjuhëve indo-evropiane” nga specialistë të katër anëve të globit është arritur në përfundimin se gjuhët e sotme dhe ato që janë zhdukur

Read Full Article