Blitz

 Breaking News

Nexhmije Pagarusha, “bilbili i muzikës shqiptare” vlerësohet me çmimin e veçantë

Nexhmije Pagarusha, “bilbili i muzikës shqiptare” vlerësohet me çmimin e veçantë
October 03
13:39 2018

“Bilbili” i muzikës shqiptare, Nexhmije Pagarusha është vlerësuar me një çmim të veçantë. Bëhet fjalë për statusin e qytetares me merita të veçanta nga qeveria e Kosovës.

Kjo ishte propozuar nga Kujtim Gashi, Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit.

Kontributi i saj në muzikën shqiptare për shumë vite është i padiskutueshëm. Pagarusha ka bërë që muzika shqiptare të njihet kudo në botë dhe për këtë meritonte një status të tillë. Gjithashtu, do të marrë dhe shpërblimin prej 500 euro në muaj.

“Veprat e mira nuk kanë çmim, por kultivuesit meritojnë mbështetje.”- u shpreh ministri. /Blitz.al/

Share