Blitz | Kliko dhe Informohu

Tag "RAPORTI"

Testimet e fshehta zbulojnë: Në Rinas futet tritol

    Testimet e fshehta zbulojnë: Në Rinas futet tritol

Autoriteti i Aviacionit Civil dhe Policia e Shtetit kanë kryer tre testime të fshehta që kanë si qëllim rritjen e sigurisë në aeroportin “Nënë Tereza”. Mësohet se tre testimet janë

Lexo me Shume

Konsumi privat, Shqipëria ka shënuar rënie krahasuar me Kosovën

    Konsumi privat, Shqipëria ka shënuar rënie krahasuar me Kosovën

Komisioni Europian ka bërë publike tabelat e raportit të tremujorit të parë të vitit 2016 ku shihet se si Shqipëria bashkë me Serbinë renditen ndër vendet ku konsumi privat ka

Lexo me Shume

FMN vlerëson pozitivisht Shqipërinë: Jo më e rrezikuar nga rritja e borxhit të jashtëm

    FMN vlerëson pozitivisht Shqipërinë: Jo më e rrezikuar nga rritja e borxhit të jashtëm

Fondi Monetar Ndërkombëtar konfirmon se ekonomia shqiptare ka konsoliduar trendin e qëndrueshëm të rritjes. Në raportin e ditës së sotme, theksohen disa elementë pozitivë për ekonominë shqiptare, si raporti i

Lexo me Shume

Raporti i DASH: Korrupsioni, problem kryesor. Shqetësuese dhe pandëshkueshmëria

    Raporti i DASH: Korrupsioni, problem kryesor. Shqetësuese dhe pandëshkueshmëria

Në raportin e përvitshëm për të drejtat e njeriut, Departamenti Amerikan i Shtetit ka vënë në dukje për Shqipërinë se korrupsioni është një problem i përhapur në të gjitha degët

Lexo me Shume

Freedom House për Shqipërinë: Kthim në 2004-n, përkeqësim i lirisë së medias

    Freedom House për Shqipërinë: Kthim në 2004-n, përkeqësim i lirisë së medias

Në raportin për vendet në tranzicion, “Freedom House” ka arritur në përfundimin se Ballkani që dikur ishte një rajon që ngjallte mjaft shpresa për ndërmarrje reformash, ka rënë në nivelin

Lexo me Shume

BB për Shqipërinë: Rritje ekonomike nga betoni, rënie e konsumit për shkak të emigrimit

    BB për Shqipërinë: Rritje ekonomike nga betoni, rënie e konsumit për shkak të emigrimit

Në analizën e saj, Banka Botërore vlerëson rritjen ekonomike të shënuar në ekonominë shqiptare përgjatë 2015-s për shkak të hidrocentralit të Devollit, një rritje prej 2.6 për qind. Megjithatë, BB

Lexo me Shume

Raporti: 59,009 të internuar gjatë regjimit komunist, 7,022 humbën jetën

    Raporti: 59,009 të internuar gjatë regjimit komunist, 7,022 humbën jetën

Raporti vjetor i Institutit të Studimeve të Krimeve dhe Pasojave të Komunizmit flet për internimin e 59,009 shqiptarëve në kampe përqendrimi, ndër ta 7,022 kanë humbur jetën. Sipas raportit të

Lexo me Shume

123 kamikazë të gatshëm për të goditur, ndër ta 25 belgë

    123 kamikazë të gatshëm për të goditur, ndër ta 25 belgë

Rreth 123 shtetas nga vende të ndryshme të botës janë në gatishmëri për t’u shndërruar në kamikazë, duke iu nënshtruar interesit dhe urdhrave të “Brigadës vetëvrasëse”. Si pasojë e sulmeve

Lexo me Shume

Raporti, Fleckeinstein: Reformat në rrugën e duhur, mos prisni perfeksionin

  Raporti, Fleckeinstein: Reformat në rrugën e duhur, mos prisni perfeksionin

Raportuesi për Shqipërinë, Knut Fleckeinstein, ka deklaruar se Shqipëria është në rrugën e duhur, ndaj mund të nisë çelja e

Lexo me Shume