Blitz | Kliko dhe Informohu

Tag "Raport"

UNICEF: 300 milionë fëmijë thithin ajër toksik, 600 mijë nën 5 vjeç vdesin çdo vit

    UNICEF: 300 milionë fëmijë thithin ajër toksik, 600 mijë nën 5 vjeç vdesin çdo vit

Fondi Ndërkombëtar i OKB-së për Fëmijët (UNICEF) ka shkaktuar alarm me raportin më të fundit të saj, ku raporton se ajri i ndotur shkakton vdekjen çdo vit të 600,000 fëmijëve

Lexo me Shume

Krimi në Shqipëri, raporti i Numbeo-s: Në nivele shqetësuese!

    Krimi në Shqipëri, raporti i Numbeo-s: Në nivele shqetësuese!

“Numbeo”, një prej bazave më të mëdha të të dhënave, ka ofruar klasifikimin për periudhën e mesvitit 2016. 118 vende janë marrë në analizë sa i përket krimit dhe në

Lexo me Shume

OKB: Shqipëria me 340 mln USD fitim nga droga, sa 2.6% e PBB

    OKB: Shqipëria me 340 mln USD fitim nga droga, sa 2.6% e PBB

Një raport i Zyrës së Kombeve të Bashkuara për Drogën dhe Krimin e rendit Shqipërinë si një ndër vendet kryesore për prodhimin e kanabisit, referuar të dhënave të fundit zyrtare,

Lexo me Shume

“WomanStats” për Shqipërinë: Dallon niveli i ulët i sigurisë fizike ndaj grave

    “WomanStats” për Shqipërinë: Dallon niveli i ulët i sigurisë fizike ndaj grave

Raporti më fundit i organizatës “WomanStats” e rendit Shqipërinë si një vend me nivel të ulët të sigurisë fizike ndaj femrave, çka e bën të renditet ndër shtetet më problematike

Lexo me Shume

Aksidentet rrugore, INSTAT: Rritje dramatike, më shumë femra të plagosura

    Aksidentet rrugore, INSTAT: Rritje dramatike, më shumë femra të plagosura

Nga një raport i INSTAT për aksidentet rrugore gjatë tre mujorit të parë të vitit mësohet se numri i tyre ka arritur në 421, duke pësuar një rritje prej 10.5% krahasuar

Lexo me Shume

Skllavëria moderne, shqiptarët – më të vegjlit “skllevër” në rajon

    Skllavëria moderne, shqiptarët – më të vegjlit “skllevër” në rajon

Raporti i GSI (Global Slavery Index 2016), tregon se 46 milionë njerëz jetojnë në skllavëri moderne nëpër botë, duke u bërë subjekt i saj në një formë apo në një

Lexo me Shume

Raporti i AEM: Cilësia e plazheve për 2015-n, dukshëm më e mirë se vitet e tjera

    Raporti i AEM: Cilësia e plazheve për 2015-n, dukshëm më e mirë se vitet e tjera

Në një konferencë për shtyp, Drejtori i Agjencisë Kombëtare të Mjedisit, Julian Beqiri, ka raportuar rezultatet mbi cilësinë e ujërave të plazheve. Ai tha se për vitin 2015 janë monitoruar

Lexo me Shume

Plakja e popullsisë, Shqipëria drejt zonës “me rrezik të lartë”

    Plakja e popullsisë, Shqipëria drejt zonës “me rrezik të lartë”

Shifrat e publikuara nga INSTAT flasin për një plakje të popullsisë në vend. Konkretisht, pjesa e popullsisë 65 vjeç e lart është rritur nga 5-11% në periudhën 1989-2011 në 13%

Lexo me Shume

Raporti: 70 kosovarë, aktualisht luftëtarë në Siri dhe Irak

  Raporti: 70 kosovarë, aktualisht luftëtarë në Siri dhe Irak

Në një raport të dorëzuar sot në Komisionin për Punë të Brendshme, Siguri dhe Mbikëqyrjen e Forcës së Sigurisë të

Lexo me Shume

Hendeku gjinor në jetëgjatësi, në Shqipëri gratë jetojnë 3.6 vite më shumë

  Hendeku gjinor në jetëgjatësi, në Shqipëri gratë jetojnë 3.6 vite më shumë

Nga të dhënat e viteve të fundit të Kombeve të Bashkuara dhe enteve të tjera të kërkimit, gratë jetojnë më

Lexo me Shume

Raporti i INSTAT për 2015-n: Rritet numri i femrave drejtuese

  Raporti i INSTAT për 2015-n: Rritet numri i femrave drejtuese

Tabelat e të dhënave të publikuara nga INSTAT flasin për rritje të numrit të femrave drejtuese dhe profesioniste gjatë 2015-s,

Lexo me Shume

Pensionet private vullnetare, në 2015-n më shumë femra në skemë

  Pensionet private vullnetare, në 2015-n më shumë femra në skemë

Gjatë vitit 2015, tregu i pensioneve private llogariti një total asetesh neto prej rreth 928 milionë lekë, 48% më shumë

Lexo me Shume