Blitz | Kliko dhe Informohu

Tag "INSTAT"

Rënie e papunësisë me 1.1%, INSTAT: Shfaqet më e lartë te meshkujt

    Rënie e papunësisë me 1.1%, INSTAT: Shfaqet më e lartë te meshkujt

Të dhënat e Anketës së Forcave të Punës të matur nga INSTAT flasin për një rënie të papunësisë me 1.1% në tremujorin e dytë të vitit. Krahasuar me tremujorin pararendës,

Lexo me Shume

Aksidentet rrugore, INSTAT: Rritje dramatike, më shumë femra të plagosura

    Aksidentet rrugore, INSTAT: Rritje dramatike, më shumë femra të plagosura

Nga një raport i INSTAT për aksidentet rrugore gjatë tre mujorit të parë të vitit mësohet se numri i tyre ka arritur në 421, duke pësuar një rritje prej 10.5% krahasuar

Lexo me Shume

Plakja e popullsisë, Shqipëria drejt zonës “me rrezik të lartë”

    Plakja e popullsisë, Shqipëria drejt zonës “me rrezik të lartë”

Shifrat e publikuara nga INSTAT flasin për një plakje të popullsisë në vend. Konkretisht, pjesa e popullsisë 65 vjeç e lart është rritur nga 5-11% në periudhën 1989-2011 në 13%

Lexo me Shume

Hendeku gjinor në jetëgjatësi, në Shqipëri gratë jetojnë 3.6 vite më shumë

    Hendeku gjinor në jetëgjatësi, në Shqipëri gratë jetojnë 3.6 vite më shumë

Nga të dhënat e viteve të fundit të Kombeve të Bashkuara dhe enteve të tjera të kërkimit, gratë jetojnë më shumë se burrat. Studimi i fundit i Organizatës Botërore të

Lexo me Shume

Raporti i INSTAT për 2015-n: Rritet numri i femrave drejtuese

    Raporti i INSTAT për 2015-n: Rritet numri i femrave drejtuese

Tabelat e të dhënave të publikuara nga INSTAT flasin për rritje të numrit të femrave drejtuese dhe profesioniste gjatë 2015-s, krahasuar me të dhënat e vitit 2014. Gjatë vitit të

Lexo me Shume

Konsumi privat, Shqipëria ka shënuar rënie krahasuar me Kosovën

    Konsumi privat, Shqipëria ka shënuar rënie krahasuar me Kosovën

Komisioni Europian ka bërë publike tabelat e raportit të tremujorit të parë të vitit 2016 ku shihet se si Shqipëria bashkë me Serbinë renditen ndër vendet ku konsumi privat ka

Lexo me Shume