Blitz | Kliko dhe Informohu

Tag "Grate"

Këto janë tri punët në të cilat femrat paguhen më shumë…

    Këto janë tri punët në të cilat femrat paguhen më shumë…

Një ndër platformat më të rëndësishme të kandidates demokrate për presidente të SHBA-ve, Hillary Clinton, është t’i japë fund hendekut të pagave që ekziston mes të punësuarve meshkuj dhe femra.

Lexo me Shume

“WomanStats” për Shqipërinë: Dallon niveli i ulët i sigurisë fizike ndaj grave

    “WomanStats” për Shqipërinë: Dallon niveli i ulët i sigurisë fizike ndaj grave

Raporti më fundit i organizatës “WomanStats” e rendit Shqipërinë si një vend me nivel të ulët të sigurisë fizike ndaj femrave, çka e bën të renditet ndër shtetet më problematike

Lexo me Shume

Hendeku gjinor në jetëgjatësi, në Shqipëri gratë jetojnë 3.6 vite më shumë

    Hendeku gjinor në jetëgjatësi, në Shqipëri gratë jetojnë 3.6 vite më shumë

Nga të dhënat e viteve të fundit të Kombeve të Bashkuara dhe enteve të tjera të kërkimit, gratë jetojnë më shumë se burrat. Studimi i fundit i Organizatës Botërore të

Lexo me Shume

Kontraceptivi i parë oral u miratua si sot 65 vjet më parë. Ja si e ndryshoi historinë

    Kontraceptivi i parë oral u miratua si sot 65 vjet më parë. Ja si e ndryshoi historinë

Pesëdhjetë e gjashtë vjet më parë, më 9 maj 1960, u aprovua kontraceptivi i parë oral në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Prej atëherë, pilula ndikoi në historinë e njerëzimit.

Lexo me Shume

Konferenca rajonale e grave parlamentare, Meta: Nevojiten ndryshime në ligj, barazia gjinore mbetet sfidë

    Konferenca rajonale e grave parlamentare, Meta: Nevojiten ndryshime në ligj, barazia gjinore mbetet sfidë

Konferenca rajonale e grave parlamentare është duke u zhvilluar sot në Tiranë nën drejtimin e deputetes Arta Dade. I pranishëm në punimet e kësaj konference është edhe kryeparlamentari Ilir Meta,

Lexo me Shume

Tregu i punës në fshat, pjesëmarrje shumë e ulët e grave

Një studim i kryer nga organizata “Partnerë në Zgjidhje dhe Zhvillim” dhe që do të prezantohet nesër, në bashkëpunim me Ministrinë e Bujqësisë dhe UN Women, vë në dukje pjesëmarrjen

Lexo me Shume