Blitz | Kliko dhe Informohu

Tag "ekonomi"

“Teoria e kontratës” fiton çmimin Nobel në Ekonomi

    “Teoria e kontratës” fiton çmimin Nobel në Ekonomi

Dy ekonomistë, konkretisht britaniku Oliver Hart dhe finlandezi Bengt Holmstrom, janë shpallur fitues të çmimit Nobel në Ekonomi me “Teorinë e kontratës”. Juria e Akademisë Mbretërore e Shkencës në Suedi

Lexo me Shume

Objektivat e reja të turizmit për rritjen ekonomike në vend

    Objektivat e reja të turizmit për rritjen ekonomike në vend

Në Ministrinë e Zhvillimit Ekonomik, Turizmit, Tregtisë dhe Sipërmarrjes është organizuar një mbledhje ku kanë qenë të pranishëm krerë dhe përfaqësues të bashkive bregdetare për masat që duhet të merren

Lexo me Shume

Ja sa i kushton terrorizmi ekonomisë europiane

    Ja sa i kushton terrorizmi ekonomisë europiane

Sulmet terroriste, përveçse shkaktojnë humbje të mëdha në njerëz, përhapje të panikut, ndikojnë drejtpërdrejt edhe në ekonominë e një vendi. Shifra të sakta nuk mund të përcaktohen, ama për të

Lexo me Shume