Blitz | Kliko dhe Informohu

 Lajmi Fundit

Pediatrit, një mesazh për baballarët: “Kaloni më shumë kohë me fëmijët tuaj. I bën mirë për shëndetin mendor”

June 13
20:32 2016

Bëhuni model për ta!

Bëhuni model për ta!
Picture 1 of 5

Fëmijët imitojnë sjelljet e baballarëve të tyre. Pra, çdo veprim i tyre memorizohet nga fëmijët. Ata duhet të luajnë me fëmijët e tyre, të flasin dhe t’i mbështesin ata. Duhet të jenë një shembull i mirë për fëmijën e tyre.

Sipas disa studimeve të pediatërve, fëmijët që janë rritur me baballarët  kanë më pak probleme me sjelljen dhe gjendjen psikologjike. Sipas tyre, baballarët duhet të kalojnë më shumë kohë në shtëpi, kurse nënat në punë. Pra, me kalimin e viteve roli i baballarëve dhe atësia janë në proces ndryshimi dhe rolet tradicionale po ndryshojnë. Pediatrit kërkojnë të inkurajojnë baballarët që të përfshihen më tepër në jetën e fëmijëve të tyre. Shfletoni galerinë për të parë se çfarë duhet të bëjnë ata.

Komento
Shperndaje