Blitz

 Breaking News

Baphomet! Për një mendje të lirë…

Baphomet! Për një mendje të lirë…
September 21
13:24 2018

Nga Shpëtim Hoxha

Ky shkrim është për një mendje të lirë

Njeriu i lirë me një mendje të lirë i bën pyetje vetes, është kurioz, kërkues i së vërtetës, cilado qoftë ajo dhe nuk ndikohet nga një sistem që bën të pamundurën për të fikur këtë shkëndijë, madhështi dhe të drejtë njerëzore për të kërkuar të vërtetën.

Nuk ka kufizime nga fetë apo perënditë e rreme, sepse në zemrën e tij ai e di se besimi i vërtetë është vëtëm tek njohuritë universale, ku të gjitha mendjet janë të lidhura me njëra-tjetrën.

Për atë, çdo moment është unik dhe i papërsëritshëm. Është i ndjeshëm, ka respekt ndaj të gjitha gjallesave dhe nuk do privonte jetën e të tjerëve për nevojat e tij të rreme, por do gjente një mënyrë evolutive në respekt të natyrës dhe jetës e cila është dhurata më e çmuar.

Njeriu i lirë është një shkëndijë drite në çdo hapësirë te errët ku ende mbretëron injoranca.

Liria sjell vetëdijen dhe ndërgjegjësimin për të parë të vërtetën dhe të bukurën, asnjë përkufizim, je i vetëm me ndërgjegjen tënde.

Ju jeni një njeri i lirë?

Nëse po, atëherë vazhdoni të lexoni këtë artikull.

Baphomet është një grup simbolesh i demonizuar nga kisha.

Nga vijnë gjith këto arketipe teologjike okulte?

Nuk vijnë nga Bibla, por nga një dije e stërlashtë e të parëve tanë të cilën drejtuesit më të lartë fetar e varrosën për ta fshehur nga masat, duke e demonoziuar atë. Njeriu i ditur nuk mund të kontrollohet.

Kjo dije e të parëve tanë nuk u lejua më të transmetohej që me ardhjen e monoteizmit. Ajo njihte të gjitha sekretet e natyrës dhe të universit, por edhe si t’i kontrollonte ato.

Svastika është simbol i kësaj dijeje që jo rastësisht u demonizua për masat nën maskën e antisemitizmit.

Antisemitizmi, ose projekti i një të krishteri të çmendur i quajtur Adolf Hitler i cili u financua nga bankierë çifutë për të kryer planet e tij të liga.

Fetë monoteiste të quajtura gjithashtu dhe fe abrahamike që janë (Krishtërimi, Islami, jehuditë) kanë bazuar teologjinë e tyre në këto dije të lashta të të parëve tanë pellazgë, duke u siguruar që besimtarëve t’u mbahej e fshehur dhe të ishte e pakuptueshme, duke transformuar kuptimin e elementëve të kësaj dijeje.

Ky është Bafomet (Baphomet), dituri e të parëve tanë pellazgë.

Baphomet nuk është një entitet, as zot, as një demon, por dijet e të parëve tanë në formën e arketipit. Pra, nuk është një djall me brirë!

Baphomet nuk do të thotë asgjë, kjo lexohet në të kundërtën “Temomhpab”, ose TEM-OM-HP-AB, pra: Templi Omnium Hominum Paces Abbas. Baphomet atëherë do të thotë “Ati i kohës, i paqes për të gjithë njerëzimin”.

Le të analizojmë simbolizimin.

Përse ka kokën e një Bricjapi?

Sepse shenja e Bricjapit është e drejtuar nga planeti Saturn.

Dhe pse Saturni?

Saturni, ose Kronos, është “Zot i kohës”, i pa-kohë. Eternal (ex- Ternus) që do të thotë “Jashtë treshes ( Kohë )”.

Tridenti Saturnit në përfaqësimet popullore dhe fetare, është një përfaqësim i përkryer i këtij koncepti. Tridenti përfaqëson dhe tre forcat që mbajnë në ekuilibër të gjith Kozmosin: Principi aktiv, pasiv dhe neutro.

Trident përfaqëson gjithashtu dhe densitetin e dimensioneve tona.

Dimensionet tona kubike që mbartin brënda lartësi. gjerësi, gjatësi ( dhe kohë ).

Në fakt, Saturni identifikohet me një simbol çifut gjashtëkëndësh dhe quhet kubi i Metatronit.

Gjashtëkëndësh është një prej formave gjeometrike që gjendet kudo në natyrë, si flokët e dëborës , molekulat, etj. Edhe Saturni ka gjashtë këndët e tij.

Kjo formë e veçantë gjashtëkëndëshe saturiane është një formacion i rrallë i stuhive në planetin e Saturnit.

Pra, Trident dhe dhia simbolizojnë Saturni.

Saturni përfaqëson përjetësinë dhe dimensionet tokësore.

Gjashtëkëndëshi hebre quhet kubi i Metatroit sepse kur bashkohen qoshet e gjashtëkëndëshit formohet një kub. Eshtë për tu theksuar se kubi i Metatronit është një imitim i simbolit të lules të jetës që daton nga koha e Atlantidasve- Pellazg.

Lulja e jetës është simbol që përfaqëson krijimin e jetës në të gjitha format e saj ose kondesimin e energjisë që modelon materien.

Nuk është rastësi që Saturni mbart titullin e “Rex Mundi” ose “Princi i kësaj bote”; Zoti i materies. Shkenca na tregon se në fillim materia dhe antimateria ishin në ekuilibër. Një moment pati një bollëk më të materies dhe kështu materia fitoj mbi antimaterien. Pra ishte Satana është ai që ndau materien nga antimateria me një proces të ngjashëm me atë të osmozës. Ky akt i ndarjes quhet Logos.

Baphomet është përshkruar si një hermafrodit: Bashkimi i mashkullit dhe femrës. Në imazhin që është rifiguruar Baphomet duket qartë gjoksi femëror menjëherë dhe gjarperinjtë kaducet e Merkurit që përfaqëson penisin.

Gjithashtu duken qartë dy gjysmë hënat, një lart dhe një posht te cilat konceptohen vetem me hermetizmin: “si lart dhe posht- si në qiell edhe në tokë.”

“Si lart dhe posht,” do të thotë se çdo gjë është e barabartë, si pafundësisht e madhe dhe mikroskopike dhe jane vetem zgjatimin njeres dhe zvoglimi tjetrës, ato mbartin të njëjtin informacion identik ( ki parasysh kodin gjenetik mikrospetik ku gjenden të gjitha informacionet e mundshme të një trupi gjigand).

Hëna lart formon numrin 6, ajo posht numrin 9.

Ne gjuhën e kabalas 9-ta është i lidhur me gërmën e Tet, që nënkupton dicka të mirë dhe simbolzon numrin e shndërrimit dhe të vërtetën.

Në Astrologji korrespondon me Marsin, perëndinë e luftës dhe të forcës dhe përfaqëson Yang-( Jangun ). 9-ta nënkupton pasion, impulsivitet dhe dëshirë. 9-ta është edhe numri i energjisë në zbritje: Materia, në fakt është energji e solidifikuar. 6-ta është antiteza e numrit 9-te. Ky numër është i lidhur me Venusin dhe me energjinë në ngjitje. Energjinë shpirtërore që ka tendencën të ngjitet lart. Jo rastësisht në krahun e ngritur që tregon hënën është shkruar Solve-ngrihu, shpërndahu. Ndërsa në krahun të shtrirë posht është shkruajtur Coagul-ngjitu, ribashkohu, ngurtësohu.

Të dyja hënat pëfaqsojnë bashkimin e dimensioneve Qiellore-hyjnore dhe ato Tokësore-njërzore.

Baphomet rifigurohet si gjysëm kafshë dhe gjysëm njeri, duke lënë të nënkuptohet që njeriu është i përbër nga një pjesë kafshe dhe një hyjnore.

Baphomet në vetvete ka formën e një ylli me 5 cepa, yll që e ka dhe në ballë të Bricjapit, që formë simbolike që na kujtojnë 5 elementet.

Krahët përfaqësojnë elementin e ajrit, pishtari mbi kokë elementin e zjarrit, këmbët e bricjapit elementin e tokës, gjoksi femëror elementin e ujit.

Ylli me 5 cepa është edhe njeriu, sepse njeriu është ylli i mikrokozmos.

Njeriu-Pentagram quhet ylli mikrokozmosit, sepse si një yll duhet të bëj një djegie të brendshme për të zbuluar arin brënda vetes ose.

Që do të thotë, evolucioni tokësor dhe shpirtëror i njeriut e bënë atë një yll, një Qenie Hyjnore. Pishtari është simbol i zjarrit të Inteligjencës, diturisë, mendimit dhe dashurisë (philos dhe Agape), philos është ideja e pa-manifestuar, Agape janë emocionet. Duke treguar ri-gjenerimin alkimik të Perëndisë: Ati (philos / ide e pa-manifestuar) gjeneron fëmijën me dashuri (Grand Opera-Vepra e madhe) nëpërmjet njeriut për t’u rri-kthyer në veteveten e tij përjetësisht.

Kaducet e Merkurit simbolizojn bashkimin e dy të kundërtave në një.

Të dy gjarpërinjtë tregojnë dualitetin e gërshetuar, sepse nga bashkimi i të kundërtave krijohet energjia, jeta. Universi vetë është në fakt një spirale gjigante dhe formën e spirales e gjejmë kudo.

Pra Baphomet simbolizon gjithësinë. N’a jep udhëzimet për të gjitha mekanizmat e universit, dhe për mënyrën se si t’i kontrollojmë ato.

Njeriu duhet të ekuilibroj të dyja gjysmat si jasht tij në botën materiale dhe brenda tij në atë shpirtërore.

Njeriu mund të transformoj elementet në favor të saj (Solve-zgjidhë et Coagula-ngurteso ). Në këtë mënyrë do të ngjitet duke arritur ndriçimin-lartësimin shpirtëror. Kjo është urtësia e të parëve tanë që ndjekësit e Perëndisë të Izraelit i kanë mohuar njerëzimit. Kisha e ka fshehur gjithmonë këtë njohuri, duke e kriptuar atë në një interpretim irracional teologjik të Biblës duke shndërruan Baphometin në një figurë djallëzore.

Nuk ishte vetëm kisha që ndryshoj gjithçka. Para asaj atë e bënë çifutët. Ndjekësit e Perëndisë të Izraelit modifikuan fjalën e Na-Morte ( vdekjes ) prej nga vjen termi Satana që do të thotë kundërshtar ose ai që gjykon ( në bibël, Satan ishte një funksion që merrnin Elohimat gjat një asambleje për të gjykuar, dhe quheshin Satan=Gjykuesit ) .

Etiketuan në mendjen e njerëzve që dituria është e keqja absolute dhe se vetëm disa njërëz të brendshëm mund të kishin mundësinë që t’a përdornin duke e modifikuar atë në koncepte irracionale teologjike dhe në vargjet të shkruajtura ne librat qe ata i vet-quajanë tekste të shenjta.

Si rezultat njerëzit kanë humbur busullën duke harruar “si ishin shpirtërisht”, duke mos analizuar veten dhe të mundesojnë kuptimin e qëllimit të jetës, duke humbur në kërkim të parave dhe të mirave materiale që ato ofrojnë.

Ishin pikërisht bijtë e Izraelit ata që sollën në botë materializmin dhe që n’a transformuan në skllevër të perëndisë para dhe jo vetëm.

Njeriu i ditur është vërtët i pa kontrollueshëm por dija e vërtetë në fakt iu mohua. Tani është koha që këto dije të shikojnë prap dritën e diellit dhe të mundësohen për të gjithë.

Është pikërisht dija që e bën njeriun të lirë, të lirë në zgjedhje, gjykim, në shoqëri, dashuri etj. Dhe kjo liri do të manifestonte vetveten në formën e saj më hyjnore që është dashuria e pa kondicionuar universale., dhe fal saj njerzit më në fund do të jetonin në paqe me veten, në bashkësi dhe me të gjith krijesat dhe natyrën.

Vëtëm atëherë njeriu mund të konsiderohej definitivisht i lirë dhe i zgjuar nga gjumi letargjik mijëravjeçar. /Blitz.al/

 

 

Share