Blitz

 Breaking News

30 mjekë drejt Italisë, gjesti i Shqipërisë mahnit ikonën e kinematografisë botërore

30 mjekë drejt Italisë, gjesti i Shqipërisë mahnit ikonën e kinematografisë botërore
March 30
11:45 2020

Gjesti i Shqipërisë, duke dërguar 30 mjekë dhe infermierë në ndihmë të Italisë, në një kohë kur nevojë edhe vetë për bluza të bardha në luftën me koronavirusin, ka surprizuar dhe mahnitur çdokënd që ka lexuar këtë lajm.

Ikona e kinematografisë botërore Sharon Stone  ka falenderuar Shqipërinë, teksa bashkangjitur mesazhit të saj ka publikuar edhe një foto shumë domethënëse, të dy realiteteve që kanë lënë gjurmë në historinë e dy popujve, asaj shqiptare dhe italiane.

Fotoja e shkrepur rreth 30 vite më parë, kur shqiptarët e panë Italinë, shtetin fqinj, si ‘tokën e bekuar’, ‘dritën e shpresës’ për një jetë më të mirë dhe mikpritja e tyre u tregoi se nuk e kishin gabim.

30 vjet më parë Italia vendosi që t’i ndihmojë ato. Sot Shqipëria vendosi të dërgojë 30 mjekë dhe infermierë në ndihmë të Italisë. Faleminderit Shqipëri me gjithë zemër”, shkruan Sharon Stone.

Share