Blitz | Kliko dhe Informohu

 Lajmi Fundit

Prezantuesja e njohur jep 5 këshillat për një jetë të lumtur e të shëndetshme

January 06
17:46 2018

E kush më mirë se një person si ajo, që karakterizohet gjithmonë nga sinqeriteti do mund të jepte këshilla për të patur një jetë sa më të mirë e të shëndetshme. Kur Oprah Winfrey flet, e gjithë bota dëgjon!

Kush më mirë se ajo që ka vite të tërë tashmë që përpiqet të ketë një jetë të shëndetshme , në luftë të vazhdueshme me kilogramët e saj, mund të bëhet frymëzim edhe për ju. Prej 10 vitesh ajo përpiqet që të kontrollojë peshën e saj. Prezantuesja e njohur jep 5 këshillat kyçe që e ndihmojnë atë të bëjë një jetë të mirë shëndetësore dhe psikologjike. Ndiqini në vijim:

“Bilanci është çelësi

-Unë mund të ha çdo gjë që unë dua por thjehst nuk mund t’i ha në të njëjtë kohë. Kjo është e gjithë filozofia e jetës.

Stadartin e bukurisë përcaktoje vetë

-Për mua tashmë nuk llogariten më fare ditët që të mendoj se duhet të përshtatem me diçka tjetër përveçse me trupin tim.

Gjithnjë gjej kohë për veten

-Unë ia dedikoj një kohë vetes, për të patur qetësi të paktën një herë apo dy gjatë ditës. Meditoj 20 minuta në mëngjes ose në pasdite.

Ji mirënjohëse që prej momentit të zgjimit

-Unë kurrë nuk kam vënë ndonëjherë alarm për t’u gjuar, thjesht më duken shumë alarmues! Unë thjesht orarin e fiksoj në mendjen time  për shembull orën 6 dhe më ndosh të zgjodhem brenda harkut kohor 6:02 and 6:20. Gjëja e parë që mendoj sa zgjohem është : oh jam gjallë, faleminderit Zot!

Jeto të tashmen

-Merr frymë, nxirre frumën. Kujtoi vetes se të vetmen gjë për të cilën jemi të sigurt është e tashmja.” /Blitz.al/

 

Komento
Shperndaje