Blitz | Kliko dhe Informohu

 Lajmi Fundit

Albumet që kanë shitur plot 1 milion kopje në javën e parë të publikimit

October 05
14:57 2016

Vlera e një albumi ditët e sotme është pozicioni në klasifikimet e Billboard, Spotify dhe Itunes ose numri i luajtjeve në tregjet online.

Billboard tashmë është kthyer në një institucion për sa i përket llogaritjes së shitjeve, të cilat ndahen në 3 lloje: shitjet tradicionale ose fizike, shitjet online për çdo këngë (TEA) dhe luajtjet online (SEA).

Duke llogaritur të gjitha këto mënyra, në bazë të një formule, Billboard vlerëson albumet duke i renditur në Billboard200 dhe duke i dhënë publikut shifrat javore, mujore e vjetore. Më poshtë do t’ju tregojmë se cilat janë ato albume që kanë shitur plot 1,000,000 kopje javën e parë.

 

 1. Adele – 25 (2015)

05-adele-25-best-albums-2015-billboard-1500_0

 

 

 1. Taylor Swift – 1989 (2014)

taylor-swift-1989-album-cover-2014-billboard-650x650

 

 

 1. Taylor Swift – Red (2012)

taylor-swift-red-billboard-650x650

 

 

 1. Lady Gaga – Born This Way (2011)

lady-gaga-born-this-way-billboard-650x650

 

 

 1. Taylor Swift – Speak Now (2010)

taylor-swift-speak-now-billboard-650x650

 

 

 1. Lil Wayne – Tha Carter III (2008)

lil-wayne-tha-carter-iii-billboard-650x650

 

 

 1. 50 Cent – The Massacre (2005)

50-cent-the-massacre-billboard-650x650

 

 

 1. Usher – Confessions (2004)

usher-confessions-billboard-650x650

 

 

 1. Norah Jones – Feels Like Home (2004)

norah-jones-feels-like-home-billboard-650x650

 

 1. Eminem – The Eminem Show (2002)

eminem-the-enimen-show-billboard-650x650

 

 

 1. ‘N Sync – Celebrity (2001)

nsync-celebrity-billboard-650x650

 

 

 1. The Beatles – 1 (2001)

the-beatles-1-billboard-650x650

 

 

 1. Backstreet Boys – Black & Blue (2000)

backstreet-boys-black-and-blue-billboard-650x650

 

 

 1. Limp Bizkit – Chocolate Starfish & the Hot Dog Flavored Water (2000)

limp-bizkit-chocolate-starfish-and-the-hotdog-flavored-water-billboard-650x650

 

 

 1. Eminem – The Marshal Mathers LP (2000)

eminem-marshall-mathers-lp-billboard-650x650

 

 

 1. Britney Spears – Oops!… I Did It Again (2000)

britney-spears-oops-i-did-it-again-billboard-650x650

 

 

 1. ‘N Sync – No Strings Attached (2000)

nsync-no-strings-attached-billboard-650x650

 

 

 1. Backstreet Boys – Millennium (1999)

backstreet-boys-millennium-billboard-650x650

 

 

 1. Garth Brooks – Double Live (1998)

garth-brooks-double-live-billboard-650x650

 

 

 1. Whitney Houston – The Bodyguard Soundtrack (1993)

whiteny-houston-the-bodyguard-billboard-650x650

Komento
Shperndaje