Blitz

 Breaking News

20 duetet më të mira muzikore

20 duetet më të mira muzikore
February 26
11:51 2017

 

“Bashkimi bën fuqinë”, – thotë një shprehje e urtë popullore dhe kjo është më se e vërtetë edhe në muzikë.

Dy artistë, qoftë të të njëjtit zhanër ose jo, mund të bëjnë një këngë apo produkt muzikor që mbahet mend gjatë. Këtë gjë na e dëshmojnë edhe 20 këngët e zgjedhura nga kritika e prestigjiozes “The Telegraph”, të cilat janë cilësuar si bashkëpunimet më të mira në të gjithë historinë e muzikës.

 

Nga “Breathe” e Blu Cantrell dhe Sean Paul dhe “Under Pressure” e David Bowie dhe Freddie Mercury, këto janë 20 duetet më të mira.

 

 1. Blu Cantrell ft. Sean Paul – Breathe (2003)

 

 

 1. Jay Z ft. Alicia Keys – Empire State of Mind (2009)

 

 1. Bob & Marcia – Young, Gifted and Black (1970)

 

 1. Eminem ft. Dido – Stan (2001)

 

 1. Fred Astaire ft. Ginger Rogers – Let’s Call the Whole Thing Off

 

 

 1. Sonny ft. Cher – I Got You Babe

 

 1. Frank dhe Nancy Sinatra – Somethin’ Stupid (1967)

 

 1. John Travolta dhe Olivia Newton-John – You’re the One that I Want (1978)

 

 1. Jane Birkin dt Serge Gainsbourg – Je t’aime…moi non plus (1969)

 

 1. Aretha Franklin ft. Annie Lennox – Sisters Doin’ it for Themselves (1985)

 

 1. Youssou N’dour ft. Neneh Cherry – 7 Seconds (1994)

 

 1. Nick Cave dhe Kylie Minogue – Where the Wild Roses Grow

 

 1. King Louis ft. Baloo the Bear – Wanna Be Like You (1967)

 

 1. Neil Tennant dhe Dusty Springfield – What Have I Done to Deserve This? (1987)

 

 1. Shane MacGowan ft. Kirsty MacColl – Fairytale of New York (1987)

 

 1. Marvin Gaye ft. Tammi Terrell – Ain’t Nothing Like the Real Thing (1968)

 

 1. Beyonce ft Jay Z – Crazy in Love (2003)

 

 1. Kenny Rogers ft. Dolly Parton – Islands in the Stream (1983)

 

 1. Peter Gabriel ft. Kate Bush – Don’t Give Up (1986)

 

 1. David Bowie ft Freddie Mercury – Under Pressure (1981)

 

 

 

 

 

Share