Blitz | Kliko dhe Informohu

Marin Mema

(Foto) Si është Shqipëria?

    (Foto) Si është Shqipëria?

Nga Marin Mema Shqipëria e bukur, e harruar, e fjetur, e panjohur, e pashfrytëzuar siç duhet, me resurse, por pa mundësi, me njerëz të varfër e të këputur, me natyrë

Lexo me Shume

Mesazhi i Iliridës…

    Mesazhi i Iliridës…

Nga Marin Mema Të lexosh rezultatin e zgjedhjeve të fundit në Iliridë nuk është e vështirë. Shqiptarët folën me gjuhën e zhgënjimit, mungesës së të drejtave, përçarjes së imponuar e

Lexo me Shume

Të njohësh Shqipërinë!

    Të njohësh Shqipërinë!

Nga Marin Mema Shqipëria është vendi i vetëm në botë që ka pafund pasuri turistike në një hapësirë kaq të vogël, por që nuk di t’i përdorë ende siç duhet.

Lexo me Shume

“Të shumëmbushurit” që thithin palcën shqiptare

    “Të shumëmbushurit” që thithin palcën shqiptare

A dini cila është pjesa më e dhimbshme në shoqërinë shqiptare? Janë ata “të shumëmbushurit” që mendojnë se përbëjnë elitat mediatike, opinionet, qëndrimet, analizat e gjithçka tjetër që ka lidhje

Lexo me Shume

Toka e thesarit…

    Toka e thesarit…

Nga Marin Mema Nën këmbë, aty ku të gjithë shkelim çdo ditë, ku kalojmë, ku ikim e vijmë pa kuptuar, Shqipëria fsheh ende vlera të jashtëzakonshme të identitetit të saj.

Lexo me Shume

Akademia e Shkencave memece…

    Akademia e Shkencave memece…

Nga Marin Mema Sanxhaku i Pazarit të Ri sot nën Serbi është një ndër krahinat për të cilat flitet më pak në qarqet zyrtare në Shqipëri.  Edhe pse zyrtarisht shqiptarët

Lexo me Shume

Shpella e misterit

    Shpella e misterit

Nga Marin Mema Puka është një ndër zonat që ofron mundësi të jashtëzakonshme për adhuruesit e turizmit speleologjik.  Përgjatë të gjithë krahinës shtrihen me dhjetëra shpella që fshehin jo thjesht

Lexo me Shume

Shpella e mrekullive në Shqipëri

    Shpella e mrekullive në Shqipëri

Shumica e njohin me emrin shpella e Fericës apo Kabashit duke qenë se ndodhet jo larg fshatit me të njëjtin emër në Gramsh, por a mjafton vetëm kaq për të

Lexo me Shume

Rruga fantazëm në Shqipëri

  Rruga fantazëm në Shqipëri

Nga Marin Mema   Investimet e zhdukura si me magji, fondet e sjella rrotull e kurrë të hedhura aty ku

Lexo me Shume

Rruga fantazmë në Shqipëri

  Rruga fantazmë në Shqipëri

Investimet e zhdukura si me magji, fondet e sjella rrotull e kurrë të hedhura aty ku duhet, ura të zhdukura,

Lexo me Shume

Në Shqipërinë ku përplasen dy botë

  Në Shqipërinë ku përplasen dy botë

Nga Marin Mema Në këtë vend uji vjen nga historia, nga mitet, legjendat e gjithçka tjetër që rrethon krahinën e

Lexo me Shume

Kulti i gjarprit dhe shqiptarët

  Kulti i gjarprit dhe shqiptarët

Nga Marin Mema Kulti i gjarprit ka tërhequr të parët tanë që në kohët më të hershme. Jo më kot

Lexo me Shume

Parajsa e kthyer në ferrin shqiptar

  Parajsa e kthyer në ferrin shqiptar

Nga Marin Mema Ka raste kur njeriu duhet të heshtë e të lërë natyrën të flasë, të dëgjojë thirrjet e rënkimet e saj, të kuptojë psherëtimat e detit dhe plogështinë e tokës… Ky është bregdeti që ofron gjiri prej disa kilometrash i Kepit të Rodonit. Askush të mos habitet, nuk është as Sharra, as ndonjë pikë tjetër grumbullimi plehrash.

Lexo me Shume

Një parajsë në malet shqiptare

  Një parajsë në malet shqiptare

Nga Marin Mema Kelmendi është një nga ato zona ku tradita e historia shkojnë bashkë. Një vend kuvendesh, legjendash dhe

Lexo me Shume

Në sytë e një fëmije pashë…

  Në sytë e një fëmije pashë…

Nga Marin Mema (Këto radhë nuk i kushtohen një fëmije të vetëm, por shumë të tillëve që kam njohur gjatë

Lexo me Shume

Një perlë shqiptare që po kuron plagët

  Një perlë shqiptare që po kuron plagët

Nga Marin Mema Nëse kërkon të kuptosh barbarinë e njeriut mbi natyrën në këto 26 vite, padyshim Parku Kombëtar i

Lexo me Shume

Në kalanë e fshehtë të Gjergj Kastriot Skënderbeut

  Në kalanë e fshehtë të Gjergj Kastriot Skënderbeut

 Nga Marin Mema Degëzimi i fundit ku makina mund të shkojë normalisht është ai që kalon në krah të Kishës

Lexo me Shume

Tirana, kryeqyteti i panjohur

  Tirana, kryeqyteti i panjohur

Nga Marin Mema Tirana është konsideruar gjithmonë një qytet me histori të re, që nis vetëm me themelimin zyrtar në

Lexo me Shume

Te varret mbretërore ilire…

Te varret mbretërore ilire…

Selcës së poshtme emri i është ndier pak ose aspak, edhe pse në trupin e saj fsheh vlera të jashtëzakonshme,

Lexo me Shume

Çfarë kombësie kishte Aleksandri i madh?

Çfarë kombësie kishte Aleksandri i madh?

Nga Marin Mema Autorët antikë që kanë shkruar apo kanë përmendur Aleksandrin e madh janë të shumtë, megjithatë ne do

Lexo me Shume

A stërviteshin grupe ekstreme në Shqipërinë komuniste?

A stërviteshin grupe ekstreme në Shqipërinë komuniste?

Që prej 10 qershorit 1964, momenti kur Enver Hoxha vendosi krijimin e fondit të solidaritetit, deri në vitin 1990, shteti

Lexo me Shume