Blitz | Kliko dhe Informohu

 Lajmi Fundit

(Foto) Si është Shqipëria?

(Foto) Si është Shqipëria?
December 26
10:45 2016

Nga Marin Mema

Shqipëria e bukur, e harruar, e fjetur, e panjohur, e pashfrytëzuar siç duhet, me resurse, por pa mundësi, me njerëz të varfër e të këputur, me natyrë të mrekullueshme e rrugë të shkatërruara, me pyje të prerë e lumenj të vrullshëm…  Shqipëria e minatorëve, e peshkatarëve, e njerëzve të thjeshtë, e zonave të thella, e mikpritjes e traditave të mbartura për breza… Shqipëria e kullave të gurit e hoteleve të betontë, e diellit e borës, e jetës që merr oksigjen kudo, e smogut që mbyt mushkëritë në qytetet e mëdha..

Shqipëria është një vend i jashtëzakonshëm, që kurrë nuk ka mundur të përdorë pasuritë e saj, që ka gjithçka dhe s’ka asgjë, që flet me lashtësinë e hesht me të tashmen.

Ky është një udhëtim përmes fotografish që tregon Shqipërinë në të gjitha këndvështrimet…

TAMARE-KELMEND

tamare-kelmbend

TRAGJAS

tragjas

NIKIA – MALLAKASTËR

mallakaster

LUNXHËRI – GJIROKASTËR

gjirokaster

MUKJE – KRUJË

kruje

BULQIZË

bulqize

VITHKUQ

vithkuq

LABINOT MAL – ELBASAN

elbasan

MAMEL – ELBASAN

elbasan-2

MACKULL – MAT

mat

NËNSHEJT – MIRDITË

miredite

TATZAT – DELVINË

delvine

AMANTIA – LABËRI

amantia

KURBNESH – MIRDITË

3a

LURË

3b

BREDHI I HOTOVËS – PËRMET

3c

 

 

Komento
Shperndaje