Blitz | Kliko dhe Informohu

Marin Mema

Arsa, qyteti ilir me histori të grabitur

    Arsa, qyteti ilir me histori të grabitur

Nga Marin Mema Jo larg qytetit të tregut të ri në pjesën e Sanxhakut mbetur nën shtetin serb ngrihen disa rrënoja të vjetra, të cilat nuk ngjallin asnjë kureshtje të

Lexo me Shume

Në shtrat me armikun

    Në shtrat me armikun

Nuk është një fakt i ri që sa herë ndodh diçka e lidhur me elementin kombëtar, me ndjesitë që përbashkojnë e ndezin masat, vijnë rregullt edhe reagimet e atyre që

Lexo me Shume

Magjia e një fshati…

    Magjia e një fshati…

Nga Marin Mema Edhe pse reklamimi nuk e ka prekur aq sa fshatra të tjerë, Rehova e Kolonjës mbetet një destinacion i mrekullueshëm për turizmin malor. E vendosur rrëzë malit të

Lexo me Shume

Thesari i mbretëreshës Teuta

    Thesari i mbretëreshës Teuta

Nga Marin Mema Mokra është një krahinë legjendash dhe historish, që nga kohët më të lashta. Një hap, një monument ofron kjo zonë e ndoshta kjo ka tërhequr edhe më shumë

Lexo me Shume

(Foto) Si është Shqipëria?

    (Foto) Si është Shqipëria?

Nga Marin Mema Shqipëria e bukur, e harruar, e fjetur, e panjohur, e pashfrytëzuar siç duhet, me resurse, por pa mundësi, me njerëz të varfër e të këputur, me natyrë

Lexo me Shume

Mesazhi i Iliridës…

    Mesazhi i Iliridës…

Nga Marin Mema Të lexosh rezultatin e zgjedhjeve të fundit në Iliridë nuk është e vështirë. Shqiptarët folën me gjuhën e zhgënjimit, mungesës së të drejtave, përçarjes së imponuar e

Lexo me Shume

Të njohësh Shqipërinë!

    Të njohësh Shqipërinë!

Nga Marin Mema Shqipëria është vendi i vetëm në botë që ka pafund pasuri turistike në një hapësirë kaq të vogël, por që nuk di t’i përdorë ende siç duhet.

Lexo me Shume

“Të shumëmbushurit” që thithin palcën shqiptare

    “Të shumëmbushurit” që thithin palcën shqiptare

A dini cila është pjesa më e dhimbshme në shoqërinë shqiptare? Janë ata “të shumëmbushurit” që mendojnë se përbëjnë elitat mediatike, opinionet, qëndrimet, analizat e gjithçka tjetër që ka lidhje

Lexo me Shume

Toka e thesarit…

  Toka e thesarit…

Nga Marin Mema Nën këmbë, aty ku të gjithë shkelim çdo ditë, ku kalojmë, ku ikim e vijmë pa kuptuar,

Lexo me Shume

Akademia e Shkencave memece…

  Akademia e Shkencave memece…

Nga Marin Mema Sanxhaku i Pazarit të Ri sot nën Serbi është një ndër krahinat për të cilat flitet më

Lexo me Shume

Shpella e misterit

  Shpella e misterit

Nga Marin Mema Puka është një ndër zonat që ofron mundësi të jashtëzakonshme për adhuruesit e turizmit speleologjik.  Përgjatë të

Lexo me Shume

Shpella e mrekullive në Shqipëri

  Shpella e mrekullive në Shqipëri

Shumica e njohin me emrin shpella e Fericës apo Kabashit duke qenë se ndodhet jo larg fshatit me të njëjtin

Lexo me Shume

Rruga fantazëm në Shqipëri

  Rruga fantazëm në Shqipëri

Nga Marin Mema   Investimet e zhdukura si me magji, fondet e sjella rrotull e kurrë të hedhura aty ku

Lexo me Shume

Rruga fantazmë në Shqipëri

  Rruga fantazmë në Shqipëri

Investimet e zhdukura si me magji, fondet e sjella rrotull e kurrë të hedhura aty ku duhet, ura të zhdukura,

Lexo me Shume

Në Shqipërinë ku përplasen dy botë

  Në Shqipërinë ku përplasen dy botë

Nga Marin Mema Në këtë vend uji vjen nga historia, nga mitet, legjendat e gjithçka tjetër që rrethon krahinën e

Lexo me Shume

Kulti i gjarprit dhe shqiptarët

  Kulti i gjarprit dhe shqiptarët

Nga Marin Mema Kulti i gjarprit ka tërhequr të parët tanë që në kohët më të hershme. Jo më kot

Lexo me Shume

Parajsa e kthyer në ferrin shqiptar

  Parajsa e kthyer në ferrin shqiptar

Nga Marin Mema Ka raste kur njeriu duhet të heshtë e të lërë natyrën të flasë, të dëgjojë thirrjet e rënkimet e saj, të kuptojë psherëtimat e detit dhe plogështinë e tokës… Ky është bregdeti që ofron gjiri prej disa kilometrash i Kepit të Rodonit. Askush të mos habitet, nuk është as Sharra, as ndonjë pikë tjetër grumbullimi plehrash.

Lexo me Shume

Një parajsë në malet shqiptare

  Një parajsë në malet shqiptare

Nga Marin Mema Kelmendi është një nga ato zona ku tradita e historia shkojnë bashkë. Një vend kuvendesh, legjendash dhe

Lexo me Shume

Në sytë e një fëmije pashë…

  Në sytë e një fëmije pashë…

Nga Marin Mema (Këto radhë nuk i kushtohen një fëmije të vetëm, por shumë të tillëve që kam njohur gjatë

Lexo me Shume

Një perlë shqiptare që po kuron plagët

  Një perlë shqiptare që po kuron plagët

Nga Marin Mema Nëse kërkon të kuptosh barbarinë e njeriut mbi natyrën në këto 26 vite, padyshim Parku Kombëtar i

Lexo me Shume

Në kalanë e fshehtë të Gjergj Kastriot Skënderbeut

  Në kalanë e fshehtë të Gjergj Kastriot Skënderbeut

 Nga Marin Mema Degëzimi i fundit ku makina mund të shkojë normalisht është ai që kalon në krah të Kishës

Lexo me Shume