Blitz | Kliko dhe Informohu

 Breaking News

Shkenca flet për 5 mitet e menstruacioneve

Shkenca flet për 5 mitet e menstruacioneve
August 23
16:17 2016

Kur bëhet fjalë për menstruacionet ka shumë mite por jo të gjitha janë të vërteta. Nuk duhet të besoni çdo gjë që thuhet për to. Përshembull disa thonë se janë të dëmshme e disa të tjerë se pastrojnë trupin ku do të bazoheshit ju? Në qoftë se doni të dini të vërtetën drejtojuni shkencës dhe mos u bazoni në mite. Më poshtë do të gjeni përgjigjiet e shkencës për 5 mitet më të përdorura.

  1. Ju keni ciklin njëkohësisht me mikeshat tuaja.

Ndonjëherë ndodh që të keni ciklin në të njëjtën kohë me një të afërmen tuaj. Sipas miteve thuhet se cikli i femrave zhvendoset duke u lidhur me njëra tjetrën.

Sipas studimeve të shkencës kjo nuk është e vërtetë  dhe është thjesht një rastësi, çdo kush ka ciklin e vet menstrual dhe nuk mund ta kontrollojë askush tjetër.

  1. Hëna kontrollon ciklin.

Flitet për rituale të ndryshme të hënës së plotë dhe shumë gra thonë që hëna kontrollon ciklin e tyre. Domethënë cikli ju vjen kur hëna është e plotë.

Shkenca thotë se është e vështirë për tu vërtetuar kjo. Nga një studim ka rezultuar se nuk ka dëshmi të forta që hëna të lidhet me menstruacionet pasi kjo nuk ju ndodh shumicës së femrave.

  1. Gjaku i periodave përdoret për maskë fytyre.

Thuhet se gjaku i periodave është i pasur me qeliza stamina dhe ndihmon kundër plakjes, shëron sëmundjet dhe lëndimet.

Mitet sygjerojnë gjakun si maskë fytyre dhe shkenca nuk mund të thotë të kundërtën sepse nuk ka kryer studimet e duhura. Madje për përmirësimin e lëkurës këtë maskë e sygjerojnë edhe disa kirurgë plastikë.

  1. Femrat i mbajnë meshkujt larg gjatë ciklit.

Thuhet se femrat nuk janë aspak të komunikueshme me meshkujt gjatë ciklit dhe qëndrojnë larg tyre.

Por kjo nuk është e vërtetë në një studim janë përfshirë disa striptiste dhe është vënë re që është e kundërta e asaj që thuhet pasi ato ishin shumë miqësore me meshkujt.

  1. Femrat nuk janë aspak kreative gjatë ciklit.

Shumë femra gjatë ciklit ndihen të lodhura dhe përpiqen ta kalojnë sa më shpejt atë por disa tw tjera janë ndryshe nga kjo që thuhet.

Sipas shkencës shumë femra gjatë ciklit menstrual janë aktive dhe shumë kreative. Fillimi i ciklit është periudha më e mirë për të filluar një projekt të ri./Blitz.al/

Share