Blitz

 Breaking News

Ajo që preferoni të hani tregon shumë për shëndetin tuaj…

June 15
12:15 2016

Dëshironi ushqime të ëmbla

Dëshironi ushqime të ëmbla
Picture 1 of 6

Niveli i sheqerit në gjak ndryshon dhe për këtë ju dëshironi të hani sa më shumë "snacks" të ëmbla. Por kjo nuk është gjë e mirë sepse ushqimet me sheqer ju çojnë në varësi të tij. Konsumimi i lartë i sheqerit mund të çojë në mbikonsumim të karbohidrateve të thjeshta. Kështu që kur keni dëshirë për të ngrënë ushqime të ëmbla mos zgjidhni "snacks", por fruta si manaferrat apo mollët dhe zarzavate si brokoli, lakra, të cilat kanë kalcium dhe ju ndihmojnë për të ulur dëshirën të ëmbla.

Pas një dite të vështirë ju dëshironi të qëndroni në shtrat duke ngrënë një tas me akullore ose patatina, por përpara se ta bëni këtë duhet të dini se çfarë dëshirash ka trupi juaj, për çfarë ka nevojë dhe si mund t’i luftoni këto dëshira. Ju duhet të mbani një dietë të ekuilibruar, duke përfshirë këtu edhe dëshirat tuaja. Ama nuk duhet të shmangni asnjëherë ushqimet bimore në pjatën tuaj sepse trupi ka shumë nevojë për to.

Tags
Share