Blitz | Kliko dhe Informohu

Kuzhina

Fiks për t’i shijuar në fundjavë: Biskota me gjalpë kikiriku

    Fiks për t’i shijuar në fundjavë: Biskota me gjalpë kikiriku

Përbërsit: 2 Vezë 50-80 gram Sheqer integral 200 gram Miell 4-5 lugë Gjalpë kikiriku 2 lugë të vogla Pluhur pjekës për ëmbëlsira Përgatitja: Vendosini të gjithë përbërësit në mikser dhe përzijeni derisa

Lexo me Shume

Oriz i kuq me pazi dhe salcë domatesh

    Oriz i kuq me pazi dhe salcë domatesh

Përbërësit 2 filxhanë kafe oriz të kuq 1 gotë salcë domatesh lëng 1 konserv peshku ton natyral 2 duar plot me pazi 1 qep të vogel 2 thelpinjë hudhra pakëz

Lexo me Shume

Valentine Cake – Tortë çokollate me lajthi dhe arrë kokosi

    Valentine Cake – Tortë çokollate me lajthi dhe arrë kokosi

Përbêrsit Për një tavë 26-28 cm 6 vezë temperaturë ambjenti 100 gr. sheqer 50 gr. gjalpë 120 gr. miell 00 50 gr. miell arre kokosi 4 lugë kakao 100 ml.

Lexo me Shume

Lakër në mënyrë aziatike me oriz basmati

    Lakër në mënyrë aziatike me oriz basmati

Përbërsit: Gjysëm Lakër e bardhë 2-3 lugë Vaj suzami 2 Qep të njoma 1 Hudhër e njomë 2 Spec djegës 1 lugë Fara suzami të zi 1 filxhanë kafe Salcë

Lexo me Shume

Supë domatesh me bukë të thekërisur dhe djathë të shkërmoqur

    Supë domatesh me bukë të thekërisur dhe djathë të shkërmoqur

Perberesit 4-5 domate “zemër kau” 1 qep 3-4 thelpinjë hudhra kripë dhe piper i zi pak vaj ulliri disa gjethe borziloku 1 lugë e vogël paprika 700 ml. ujë Pjesa

Lexo me Shume

Mel me lëpjeta dhe domate të vogla

    Mel me lëpjeta dhe domate të vogla

Përbërsit: 2 filxhanë kafe Meli shpëlarë mirë në ujë të ftohtë dhe më pas e lë të kullojë 4 filxhanë kafe ujë të nxehtë ose lëng vegjetal 1 thelpi hudhër një

Lexo me Shume

Sfoljatë me spinaq, proshutë, djathë të tymosur

    Sfoljatë me spinaq, proshutë, djathë të tymosur

  Përbërësit: 1 petë sfolajtë 200 gr. spinaq i zier më parë dhe i kulluarë 4 fletë proshut e pjekur gjeli deti, pule ose derri 4 flete djathë të tymosur

Lexo me Shume

Art Food – Sallata tё ndryshme

Art Food – Sallata tё ndryshme

Nga Adda’s All Ja ku jam pёrsёri  duke shkruar nё blog, me nё fund e lirё nga tё gjitha impenjimet pёr tu sjell pёrseri receta dhe jo vetёm.  Mё kishte

Lexo me Shume

“Crumble” krambëll kumbullash

  “Crumble” krambëll kumbullash

Në një tigan me fund që nuk ngjitë vendosni kumbullat e prera në katërsh të karamelizohen me gjalpin, sheqerin integral

Lexo me Shume

Lazanja me peshk dhe kungulleshka

  Lazanja me peshk dhe kungulleshka

Përbërësit 1 pako me peta lazanje të fresketa mund ti beni dhe vete duke ndjekur këtë recetë. 300 gr. salmon 300 gr.

Lexo me Shume

Dardhë të pjekura me gorgonzola dhe mjaltë

  Dardhë të pjekura me gorgonzola dhe mjaltë

Antipastat janë ushqimi i krijuar për perëndit, pastaj të shoqëruara me një gotë verë bëhen hyjnore. Sot për ju po

Lexo me Shume

Petulla me maja

  Petulla me maja

Përbërsit: 3 gota  miell 1 lugë e vogël kripë 10 gr. maja birre e thatë pak ujë të ngrohtë Pjesa

Lexo me Shume

Byrek me qumësht dhe vezë

  Byrek me qumësht dhe vezë

Përbërsit: 1 pako me peta byreku 3 vezë 500 ml qumësht 50 gr gjalp pak kripë Përgatitja: Piqini pak sipër

Lexo me Shume

Makarona me brokoli, fasule dhe karkaleca

  Makarona me brokoli, fasule dhe karkaleca

Ёshtё vёrtetuar tashmё qё ushqimet “Fusion” janё mё tё mirat. E kush tha qё karkalcat nuk shkojnё me prodhimet e

Lexo me Shume

Qofte me lëng

  Qofte me lëng

Një pjatë dimërore që – “të sjell shpirtin në vend” – thonë të vjetrit,  sidomos për ato ditë të ftohta

Lexo me Shume

Hummus me kungull dimëror pa salcë Tahin

  Hummus me kungull dimëror pa salcë Tahin

Një recetë për të lëpirë gishtat e ngrënë çapa-çapa ashtu siç do shijonte më shumë. Fetat e kungulli qëroini dhe

Lexo me Shume

Sfoljatë me spinaq, proshutë, djathë të tymosur

  Sfoljatë me spinaq, proshutë, djathë të tymosur

Përbërsit: 1 petë sfolajtë 200 gr. spinaq i zier më parë dhe i kulluarë 4 fletë proshut e pjekur gjeli

Lexo me Shume

Petullat e festave – Redvelvet pancakes

  Petullat e festave – Redvelvet pancakes

A e imagjinoni dot mëngjesin e Krishtlindjes apo Vitit të Ri pa diçka të kuqe në tavolin?  Unë jo. Ndaj

Lexo me Shume

Dhurata ime për festa – Gjel i mbushur me bollgur dhe perime

  Dhurata ime për festa – Gjel i mbushur me bollgur dhe perime

Përbërsit: rreth 2 kg. Gjel 1 gotë Bollgur 1 gotë Bizele Një dorë Kerpudha Porçini Një dorë Ullinjë pa bërthamë

Lexo me Shume

Biskota me kakao dhe liker Marsala

  Biskota me kakao dhe liker Marsala

  Dhe si ditët e fundit të vitit nuk mund të mos mbylleshin me recetën e këtyre biskotave. Likerin Marsala

Lexo me Shume

Biskota me gjalpë kikiriku

  Biskota me gjalpë kikiriku

Përbërsit: 2 Vezë 50-80 gram Sheqer integral 200 gram Miell 4-5 lugë Gjalpë kikiriku 2 lugë të vogla Pluhur pjekës

Lexo me Shume