Blitz | Kliko dhe Informohu

Kuzhina

Brusketa pikante me speca dhe karkaleca

    Brusketa pikante me speca dhe karkaleca

Një nga dashuritë e fundit për sa u përket erëzave është pikantja. Në dozat e duhura ajo jo vetëm që u jep pjatave shumë shije, por është edhe një antibiotik  natyral për

Lexo me Shume

Rolé pranverore

    Rolé pranverore

Rolétë pranverore janë një ushqim kinez tradicional. Mbushen me një larmi produktesh, si; mish, peshk, perime ose të përziera bashkë. Në supermarketet e furnizuara mirë do të gjeni fare lehtë petat

Lexo me Shume

Supë e ftohtë andaluziane – Gazpacho

    Supë e ftohtë andaluziane – Gazpacho

Gazpacho (gazpaço) është një supë e ftohtë, më e famshmja në Spanjë. Me origjinë nga toka e flamengos, Andaluzi, është një pjatë e varfër, e krijuar nga fshatarët të cilët e merrnin me

Lexo me Shume

Sallatë me radhiqe të egra

    Sallatë me radhiqe të egra

Radhiqet e gjalla janë në kohën e tyre dhe sa më shumë t’i konsumoni, aq më të mira janë. Për t’u hequr shijen e tyre të hidhur bëni një kombinim

Lexo me Shume

Makarona “orecchiette” me mozzarella dhe domate të freskëta

    Makarona “orecchiette” me mozzarella dhe domate të freskëta

Makarona të shijshme që mund t’i gatuani vetëm për pak minuta. Një pjatë e thjeshtë dhe e mirë. Përbërësit: 280 g makarona 250 g domate qershizë 2 topa mozzarella, këto

Lexo me Shume

5 gabimet që bëjnë të gjithë kur konsumojnë verë

5 gabimet që bëjnë të gjithë kur konsumojnë verë

Nuk ka rëndësi nëse jeni konsumues i rregullt i verës apo nëse thjesht dëshironi të pini një gotë verë nëpër festa, sërish këto gabime i bëjnë të gjithë. Pirja e

Lexo me Shume

5 ushqimet “e pashëndetshme” që në fakt janë të shëndetshme për trupin tonë

5 ushqimet “e pashëndetshme” që në fakt janë të shëndetshme për trupin tonë

Jo të gjithë kanë për qëllim të dobësohen, por shumica prej nesh duan të konsumojnë ushqim më të mirë. Të ngrënit më mirë konsiston në ngrënien më tepër të ushqimit

Lexo me Shume

Clafoutis (klafuti), tortë e butë me qershi

    Clafoutis (klafuti), tortë e butë me qershi

Është një ëmbëlsirë franceze,  e butë dhe me bazë brumi si të krepave. Përgatitet me frutat e stinës dhe më e famshmja është ajo me qershi. Një ëmbëlsirë e thjeshtë për t’u

Lexo me Shume

Role pule me speca

  Role pule me speca

Italianët  e përdorin shumë këtë kombinim. Shtimi i një salce  me speca të pjekur i jep pjatës një shije të veçantë. Përbërësit:

Lexo me Shume

Kocë e tiganisur me domate, ullinj dhe kaperi

  Kocë e tiganisur me domate, ullinj dhe kaperi

Erdhi më në fund pranvera dhe trupi ynë kërkon ushqime të lehta, ngjyra dhe pjata plot shije. Kjo është një recetë të

Lexo me Shume

Mendoni se “smoothie”-t dhe çerealet janë të shëndetshme për fëmijët tuaj? Rimendojeni!

  Mendoni se “smoothie”-t dhe çerealet janë të shëndetshme për fëmijët tuaj? Rimendojeni!

Sipas një studimi të fundit, disa nga ushqimet që konsiderohen të shëndetshme dhe të rekomandueshme edhe për fëmijët nuk janë

Lexo me Shume

Sangria me verë rosè

  Sangria me verë rosè

Sot është dita ndërkombëtare e koktejeve. Të gjithë të apasionuarit pas koktejeve sot le të pinë dhe të festojnë ditën

Lexo me Shume

Galetë me “Nutella” dhe luleshtrydhe

  Galetë me “Nutella” dhe luleshtrydhe

Galetë për mëngjes ose si një ëmbëlsirë për kafenë ose çajin e pasdites. Përbërësit: 1 petë sfoljatë 2-3 lugë “Nutella” 200 g luleshtrydhe 1

Lexo me Shume

Sallatë me asparag dhe luleshtrydhe

  Sallatë me asparag dhe luleshtrydhe

Një sallatë e freskët me këtë perime stinore kaq të pasur me vlera ushqyese. Nëse nuk jeni me dietë, sallatës mund t’i shtoni

Lexo me Shume

(Foto) Mëngjeset në vende të ndryshme të botës

  (Foto) Mëngjeset në vende të ndryshme të botës

Besohet gjerësisht se mëngjesi është vakti më i rëndësishëm i ditës. Kultura dhe vende të ndryshme e trajtojnë ndryshe këtë

Lexo me Shume

Karkaleca “Saganaki”

  Karkaleca “Saganaki”

Karkaleca “Saganaki” është një recetë greke. Masat e përbërësve nuk janë fikse, por në varësi të personave që do ta

Lexo me Shume

“Panna cotta” me salcë çokollate

  “Panna cotta” me salcë çokollate

Përbërësit: 250 ml pana e freskët 2-3 fletë xhelatinë peshku 100 g sheqer 1 stek vanilje, në mungesë 1 lugë

Lexo me Shume

Brusketa pikante me mocarela

  Brusketa pikante me mocarela

Brusketat janë shumë të shijshme dhe të lehta. Më poshtë do të gjeni recetën se si mund të përgatitni brusketa

Lexo me Shume

Kroketa me bishtajore të thata

  Kroketa me bishtajore të thata

Përbërësit për rreth 15-20 kroketa 1 gotë thjerrëza 1 gotë qiqra 1 gotë fasule të zeza një dorë domate të

Lexo me Shume

Kjo recetë e “Carbonara”-s do të kthehet në pjatën tuaj të preferuar

Kjo recetë e “Carbonara”-s do të kthehet në pjatën tuaj të preferuar

Sp-Aktorja Gwyneth Paltrow ka botuar një libër me receta gatimi që janë të thjeshta për t’u realizuar nga të gjithë,

Lexo me Shume

Me lëkurën e kastravecit mund të bëni një sanduiç të shkëlqyer

Me lëkurën e kastravecit mund të bëni një sanduiç të shkëlqyer

Lëkurat e kastravecit i përdorin për sallata ose turshi, por imagjinoni si mund të bëhej një sanduiç me to.  Vetëm

Lexo me Shume