Blitz | Kliko dhe Informohu

Kuzhina

Kabunia ime…

    Kabunia ime…

Kabunia më parë ishte një pjatë e vetme pasi përdorej mishi i qafës së dashit dhe lëngu i tij. Sot kthehet në një ëmbëlsirë pasi unë e transformova paksa duke i

Lexo me Shume

Peshk në kore kripe

    Peshk në kore kripe

Të gatuash peshkun në kore kripe është një teknikë gatimi  që e lejon peshkun të mbajë një mish të butë dhe shumë të shijshëm. Përbërësit: 1 peshk rreth 1 kg 1 kg kripë e trashë

Lexo me Shume

Bukë franceze me rrush të thatë

    Bukë franceze me rrush të thatë

Përbërësit për rreth 15 copë 250 g miell i tipit manitoba 1 lugë e vogël kripë 3 lugë sheqer 15 g maja birre e freskët 180 ml qumësht 80 g

Lexo me Shume

Kadaif me arra, rrush të thatë dhe 4 aromat

    Kadaif me arra, rrush të thatë dhe 4 aromat

Përbërësit: 1 kg kadaif i freskët 2 filxhanë çaji arra të qëruara 1 filxhanë kafe rrush të thatë 200 g gjalpë 2 lugë sheqer Për sherbetin 750 ml ujë 1

Lexo me Shume

Reçel me vishnje

    Reçel me vishnje

Përbërësit: 2 kg vishnje 300 g sheqer, më mirë nëse do përdorni sheqerin kaf 1 gotë ujë Përgatitja: Pastroni vishnjet nga bishti, bërthama duke i prerë ato në mes pa u

Lexo me Shume

Midhje vongole pikante

    Midhje vongole pikante

Përbërësit: 1 kg midhje vongole të lëna më parë në ujë me kripë për rreth 3-4 orë 3 speca djegës të freskët bishta qepe 4 thelpinj hudhër 1 tufë e

Lexo me Shume

Çaj dhe lëng pjeshke me xhenxhefil

    Çaj dhe lëng pjeshke me xhenxhefil

Përbërësit për rreth 4 litra lëng: 2 kilogramë pjeshka 1 rrënjë xhenxhefil 4 litra ujë 2 lugë mjaltë ose shurup agave, panje ose sheqer Përgatitja: Ndani pjeshkat në dysh dhe hiqjani bërthamën. Vendosini në

Lexo me Shume

Salca Gravy (Grevi)

    Salca Gravy (Grevi)

Kjo salcë është e origjinës anglosaksone. Edhe ne dikur në Shqipëri me lëngun e mishit të pjekur përgatisnim pak a shumë një salcë të tillë me bazë mielli. Këtu keni recetën e kësaj salce

Lexo me Shume

Supë luleshtrydhesh “polka dots”

  Supë luleshtrydhesh “polka dots”

Një supë e thjeshtë luleshtrydhesh e përshtatshme për të shoqëruar një pandispanjë të thjeshtë ose një tortë me çokollatë për

Lexo me Shume

Rosto viçi

  Rosto viçi

Rostoja është pjata e festave dhe në vendin tonë e festave të fundvitit. Të krijohet përshtypja që do shumë punë

Lexo me Shume

Muffin me kungull të ëmbël dhe aromë kanelle

  Muffin me kungull të ëmbël dhe aromë kanelle

Për rreth 15 -20 copë 400 g miell 190 g gjalpë i shkrirë në temperaturë ambienti 200 g sheqer kaf

Lexo me Shume

Kima

  Kima

  Kima është një lloj salce që përdoret gjerësisht në kuzhinë si për mbushje, salcë shoqëruese për makarona të ndryshme

Lexo me Shume

Ushqimet shoqëruese për verërat sipas llojit

  Ushqimet shoqëruese për verërat sipas llojit

Udhëtimi në botën e verës  nuk mbaron, sepse gjithmonë ka diçka për të mësuar dhe për t’u thënë, ndaj dhe

Lexo me Shume

Pesto me fistik

  Pesto me fistik

Pesto është një salcë që përdoret gjerësisht në kuzhinën moderne. Sot po jua sjellim atë të përgatitur me fistik. Përbërësit:

Lexo me Shume

Bakllava me arrë kokosi

  Bakllava me arrë kokosi

Përbërësit: 2 pako me petë për bakllava 5 kokrra vezë 1 gotë sheqer, gotë uji mesatare 250 g arrë kokosi

Lexo me Shume

Oriz Jasmine dhe Venere i aromatizuar me vanilje

  Oriz Jasmine dhe Venere i aromatizuar me vanilje

Një kontorno orizi të parfumuar me vanilje. Mos u trembni duke menduar që vanilja përdoret vetëm për pjatat e ëmbla, ajo

Lexo me Shume

Salca me kivi

  Salca me kivi

Për këtë salcë me kivi dëgjova nga një blogere e famshme italiane, tepër e suksesshme dhe një njeri që rrezaton

Lexo me Shume

Sallatë me domate qershizë dhe borzilok

  Sallatë me domate qershizë dhe borzilok

Përbërësit: domate qershizë gjethe borziloku disa copëza  djathi parmixhan ose pekorino kripë vaj ulliri i cilësisë së mirë pak krem

Lexo me Shume

Strudel me dardhë dhe copëza çokollate

  Strudel me dardhë dhe copëza çokollate

Përbërësit: 1 pako me petë byreku 4-5 dardha 3 lugë me pikëlza çokollate të zezë. Në mungesë mund të grini

Lexo me Shume

Bukë me miell misri dhe kamut

  Bukë me miell misri dhe kamut

Përbërësit: 250 g miell misri i verdhë si ai që përdoret për polenta 250 g miell kamut 16 g maja

Lexo me Shume

Lule kungulleshkash të mbushura me bukë të thatë, bacon dhe domate

  Lule kungulleshkash të mbushura me bukë të thatë, bacon dhe domate

Përbërësit për 10 lule kungulleshkash disa flet proshutë bacon një dorë domate të vogla 4 -5 feta buke të ndenjur 4

Lexo me Shume