Blitz | Kliko dhe Informohu

Kuzhina

Tavë dheu e Tiranës

    Tavë dheu e Tiranës

Përbërësit për 6 tava balte: 700 g mish viçi tul 3-4 qepë të mëdha 2 speca të kuq 2 speca djegës 3 lugë koncentrat domatesh 4-5 thelpinj hudhra 500 g gjizë

Lexo me Shume

Sultjash brulè me livando

    Sultjash brulè me livando

Përbërësit për 12-15 forma individuale të përshtatshme për furrë: 1 gotë oriz për rizoto 1 l e gjysmë qumësht 1 gotë sheqer 1 lime – limoni jeshil 1 shkop kanelle 2

Lexo me Shume

Është zyrtare! Ky është lëngu me të cilin do të fiksohemi të gjithë në 2017-n

    Është zyrtare! Ky është lëngu me të cilin do të fiksohemi të gjithë në 2017-n

Një grup mjekësh ka bërë të ditur  se muajt të fundit është rritur shumë numri i sëmundjeve inflamative. Më së shumti bëhet fjalë për krijimin e akneve të ndryshme si

Lexo me Shume

Dredhanik me qepë të njoma dhe djathë

    Dredhanik me qepë të njoma dhe djathë

Përbërësit: Për petët: 1 kg miell pak kripë ujë i ngrohtë sa mjafton për brumin Për mbushjen: 1 kg qepë të njoma 400 g djathë i bardhë 3  vezë 1

Lexo me Shume

Boeuf bourguignon – mish në verë të kuqe

    Boeuf bourguignon – mish në verë të kuqe

Përbërësit: 1 kg mish tul viçi 150 g pançetë 1 qepë 3-4 lugë vaj ulliri 2 karota 500 g kërpudha Champignon (shampinjon) 500 g qepujka pak kripë dhe piper i

Lexo me Shume

Paella valenciana

    Paella valenciana

  Përbërësit 250 g oriz kokërrmadh 200 ml salcë domatesh lëng 4 kofsha pule ose pate të vogla 100 g bizele 1 spec jeshil 1 spec i kuq 20 karkaleca

Lexo me Shume

Oktapod i tiganisur me patate

    Oktapod i tiganisur me patate

Përbërësit: 1 oktapod rreth 500 g 4-5 patate 2-3 thelpinj hudhra 1 shegë kripë dhe piper i zi 1 tufë koper 1 limon 2 lugë vaj ulliri Përgatitja: Qëroni patatet dhe pritini

Lexo me Shume

Rizoto me Barolo dhe çikore të kuqe

    Rizoto me Barolo dhe çikore të kuqe

Përbërësit: 1 qepë e bardhë e ëmbël 1 filxhan çaji oriz për rizoto 1 rrënjë çikore e kuqe 2 gota verë të kuqe Barolo, në mungesë zëvendësojeni me një verë

Lexo me Shume

Mousse çokollate

Mousse çokollate

Përbërësit: Për 10 -12 gota Martini ose format që dëshironi: 250 ml pana e freskët lëng 250 g çokollatë e

Lexo me Shume

Hallva me miell misri

  Hallva me miell misri

Përbërësit: 1 gotë miell misri gjysmë gote sheqer 700 ml ujë të nxehtë një grusht arra 2 lugë gjalpë Përgatitja

Lexo me Shume

Mafishe ose meringa

  Mafishe ose meringa

Të njohura fillimisht në Francë rreth viteve ‘700, pasi u krijuan nga një pastiçier zviceran me origjinë nga Meiringen, vend nga i cili marrin

Lexo me Shume

Skampi të thekur me peksimadhe dhe stika pishe

  Skampi të thekur me peksimadhe dhe stika pishe

Përbërësit: rreth 20 skampi peksimadhe 3-4 lugë stika pishe Përgatitja: Në një mikser bashkoni tulin e bukës, galetën, thelpinjtë e hudhrës të qëruar, djathin e

Lexo me Shume

Çomlek me mish viçi

  Çomlek me mish viçi

Përbërësit: 300 g mish viçi tul 500 g qepujka 1 lugë koncentrat domatesh 2 lugë vaj ulliri 1 gotë e

Lexo me Shume

Sallatë me karota

  Sallatë me karota

Përbërësit: karota 1 limon 1 dorë  ullinj pak kripë dhe piper të zi vaj ulliri aq sa mjafton uthull balsamike

Lexo me Shume

Parfe me boronicë dhe shampanjë

  Parfe me boronicë dhe shampanjë

Përbërësit: 250 ml pana e freskët 3 vezë 200 g boronica 4 lugë sheqer 1 lugë sheqer kaf gjysmë gote

Lexo me Shume

Dollma lakre të mbushura me mel

  Dollma lakre të mbushura me mel

Përbërësit: 8 -10 gjethe lakre 1 gotë me mel 2 karota 2 qepë të njoma kripë dhe piper të zi

Lexo me Shume

Qiqra në hell? Jo, furre…

  Qiqra në hell? Jo, furre…

Përbërësit: 250 g qiqra të ziera më parë ose 1 kuti e gatshme 1 lugë e vogël curry 1 lugë

Lexo me Shume

Sepje pikante

  Sepje pikante

Përbërësit: 4 sepje 3 speca djegës të freskët 1 gotë verë të bardhë 1 lugë gjalpë 1 lugë vaj ulliri

Lexo me Shume

(Intervistë) “Arditi Fisherman”: Pjata më e vështirë? Patate të skuqura!

(Intervistë) “Arditi Fisherman”: Pjata më e vështirë? Patate të skuqura!

Ushqimi është një nga gjërat më të rëndësishme, ndaj kujdesemi të konsumojmë ushqime të freskëta dhe në sasinë e duhur.

Lexo me Shume

Jufka me kaposh në furrë

  Jufka me kaposh në furrë

Jufkat, pjatë e origjinës së Malësisë së Madhe, të gatuara në këtë mënyrë bëhen një pjatancë e vetme për t’u konsumuar gjatë një

Lexo me Shume

Qofte e madhe e mbushur

  Qofte e madhe e mbushur

Përbërësit: 1 kg mish i grirë viçi 6 vezë 600 -800 g spinaq 300 g pançetë e prerë në feta

Lexo me Shume