Blitz | Kliko dhe Informohu

Kuzhina

Argjinare në tenxhere presioni

    Argjinare në tenxhere presioni

Përbërësit: 5-6 argjinare 1 gotë verë të bardhë 1 gotë ujë 1 lugë e vogël kripë 2 lugë vaj ulliri piper i zi lëngu i 1 limoni 3-4 thelpinj hudhër

Lexo me Shume

Pana e thartë

    Pana e thartë

Përbërësit: 100 ml pana e freskët lëng 100 ml kos natyral 1 lugë gjelle lëng limoni i filtruar Përgatitja: Në një tas përzieni kosin me panan e freskët dhe shtoni

Lexo me Shume

Torta Sacher

    Torta Sacher

Përbërësit: 150 g miell 150 g çokollatë e zezë 150 g gjalpë 5 vezë 150 g sheqer 16 g vanilje pak kripë Për mbushjen sipër dhe brenda: 200 g çokollatë

Lexo me Shume

Szarlotka -Torta polake me mollë

    Szarlotka -Torta polake me mollë

Përbërësit: 3 gota uji miell 00 100 g gjalpë i ftohtë 1 vezë 2 lugë kafeje maja pluhur për ëmbëlsira 1 gotë sheqer 16 g vanilje (1 pako) Për mbushjen:

Lexo me Shume

Sallatë me dardhë në krostë brumi sfoljatë

    Sallatë me dardhë në krostë brumi sfoljatë

Përbërësit: 1 dardhë 1 petë brumi sfoljatë sallatë jeshile ose mikse djathë dhie disa kokrra arra borzilok vaj ulliri kripe açeto balsamiko Përgatitja: Fillimisht përgatisni dardhën në krostë. Qëroni dardhën 

Lexo me Shume

Reçel dardhe me aromë xhenxhefili

    Reçel dardhe me aromë xhenxhefili

Përbërësit: 1 kg dardha 1 rrënjë të vogël xhenxhefil 2 lugë mjaltë 1 lugë gjalpë 1 lugë kafe kanellë Përgatitja: Qëroni dardhët nga lëkura dhe farat dhe pritini në copa

Lexo me Shume

Sallatë me lëpjeta dhe kuinoa

    Sallatë me lëpjeta dhe kuinoa

Përbërësit: 1 filxhan kafe kuinoa një dorë lëpjeta 1 portokall pak djathë të bardhë disa kokrra ullinj pak kripë pak vaj ulliri disa gjethe borzilok Përgatitja: Shpëlani mirë kuinoan dhe

Lexo me Shume

Levrek me patate të veshura me pançetë

    Levrek me patate të veshura me pançetë

Përbërësit: 1 levrek rreth 400 g 3-4 patate 200 g pançetë ose bejkon i prerë në feta të holla 2 lugë vaj ulliri thelpinj hudhre disa degë rozmarine një dorë

Lexo me Shume

Quiche me midhje fiston-capesante

  Quiche me midhje fiston-capesante

Përbërësit: 12 midhje fiston 2 presh 60 g gjalpë 2 vezë 1 pet brumi sfoliat 200 ml pana e freskët

Lexo me Shume

Sallatë me peshk ton dhe fasule

  Sallatë me peshk ton dhe fasule

Përbërësit: 2 kuti ton natyral 150 g fasule të ziera 1 qep e kuqe 1 dorë ullinj kallamata 1 tufë

Lexo me Shume

Seadas – ëmbëlsira me mjaltë dhe djathë e Sardenjas

  Seadas – ëmbëlsira me mjaltë dhe djathë e Sardenjas

Përbërësit për rreth 20-25 copë Për brumin: 400 g miell 3 vezë 2 lugë dhjamë 1 lugë ujë pak kripë

Lexo me Shume

Birjan me paidhaqe qengji dhe perime

  Birjan me paidhaqe qengji dhe perime

Përbërësit: 6 paidhaqe qengji 300 g oriz 100 g bizele 2 kungulleshka 2-3 karota 1 qepë 2 speca 1 tufë

Lexo me Shume

Krepa “light” me miell orizi

  Krepa “light” me miell orizi

Përbërësit: Për 12-14 krepa 3 vezë 270 g miell orizi 40 ml vaj orizi, mund t’i bëni dhe me vaj luledielli

Lexo me Shume

Salmon furre i shuar me verë dhe limon

  Salmon furre i shuar me verë dhe limon

Përbërësit: 2  pjesë salmoni të prera trashë 2 thelpinj hudhra një dorë ullinj 2 lugë vaj ulliri 2-3 patate të

Lexo me Shume

Barbun me galetë

  Barbun me galetë

Përbërësit: Për galetën: 150 tul buke 70 g galetë (bukë e thatë e grirë imët) peksimadhe 2 lugë djathë kaçkavall i

Lexo me Shume

Peshk i mbushur me perime

  Peshk i mbushur me perime

Përbërësit: 1 peshk rreth 600 g 1 patëllxhan 1 kungulleshkë 2-3 qepë të njoma, vetëm pjesën e bardhë 2 karota

Lexo me Shume

Asparag furre me domate të vogla dhe kontorno meli

  Asparag furre me domate të vogla dhe kontorno meli

500 g asparag 2 lugë vaj ulliri ekstra të virgjër një dorë domate të vogla 2 thelpinj hudhër pak kripë

Lexo me Shume

Crème brûlée

  Crème brûlée

Crème brûlée ose kremi i djegur, nëse do ta shqipëronim, është një ëmbëlsirë me origjinë franceze, e cila thuhet se është

Lexo me Shume

Tiramisù si pastiçierët

  Tiramisù si pastiçierët

Përbërësit: 2 pako me biskota savoiardi 500 g maskarpone 250 g pana për t’u formuar, e tipit hopla e ftohur

Lexo me Shume

Mëngjesi ideal! Tost me kos grek dhe fruta

  Mëngjesi ideal! Tost me kos grek dhe fruta

Përbërësit: disa feta bukë integrale kos grek fruta sipas dëshirës (të miat luleshtrydhe dhe manaferra) mjaltë Përgatitja Thekni paksa fetat

Lexo me Shume

Krem me koçkulla

  Krem me koçkulla

Përbërësit: 1 gotë me koçkulla 1 qepë 1 karotë një dorë kaperi 1 qep e njomë 1 thelb hudhër kripë

Lexo me Shume