Blitz | Kliko dhe Informohu

Kuzhina

Kek me hime tërshëre dhe çokollatë

    Kek me hime tërshëre dhe çokollatë

Përbërësit: 100 g çokollatë e zezë 2 vezë 100 g miell tërshërë 2 lugë mjaltë 2 lugë qumësht Pjesa tjetër: luleshtrydhe mjaltë Përgatitja: Nga mielli i tërshërës hiqni 3 lugë dhe pjesën

Lexo me Shume

Koc në furrë me limona dhe gjalpë të aromatizuar me hudhra

    Koc në furrë me limona dhe gjalpë të aromatizuar me hudhra

Përbërësit: 1 peshk koc rreth 700 g 2 limona 100 g gjalpë disa degë rozmarinë 2 thelpinj hudhra kripë dhe piper i zi Përgatitja: Pastroni peshkun dhe shtojini kripë si

Lexo me Shume

Tortë e kripur me çikore të kuqe dhe djathë

    Tortë e kripur me çikore të kuqe dhe djathë

Përbërsit: 1 petë me brumë sfoljatë 2 tufa çikore të kuqe 200 gr djathë kaçkavallë i butë që shkrihet 2-3 lugë galetë pak vaj ulliri kripë dhe piper të zi

Lexo me Shume

Mel me lëpjeta dhe domate të vogla

    Mel me lëpjeta dhe domate të vogla

Përbërësit: 2 filxhan kafe mel i shpëlarë mirë në ujë të ftohtë dhe më pas e lë të kullojë; 4 filxhan kafe ujë të nxehtë ose lëng vegjetal 1 thelb hudhër një

Lexo me Shume

Krem salmoni

    Krem salmoni

Kremi i salmonit është një salcë mbushëse ose një salcë shoqëruese e perimeve të freskëta ose thjesht për të lyer fetat e bukës së thekur. Përgatitet shumë shpejt dhe mund

Lexo me Shume

Ju tregojmë mënyrën se si të konsumoni mish të kuq dhe të mos shtoni kalori

    Ju tregojmë mënyrën se si të konsumoni mish të kuq dhe të mos shtoni kalori

Dietologët kohët e fundit kanë vënë alarmin për mishin. Kjo sepse prej mishit të kuq ne marrim shumë yndyrë dhjamore dhe shumë kalori. Por nga ana tjetër, ky mish është

Lexo me Shume

Sfoljatë me spinaq, proshutë, djathë të tymosur

    Sfoljatë me spinaq, proshutë, djathë të tymosur

Përbërësit: 1 petë sfoljatë 200 g spinaq i zier më parë dhe i kulluar 4 fletë proshutë e pjekur gjeli deti, pule ose derri 4 fletë djathë të tymosur për

Lexo me Shume

(Foto) Nga rubrika: “Si të vjedhim pa pikë turpi”… Ju bëftë mirë!

    (Foto) Nga rubrika: “Si të vjedhim pa pikë turpi”… Ju bëftë mirë!

Tashmë jemi mësuar me portalet që marrin lajmet “copy paste” dhe i publikojnë në web-et e tyre, edhe pse kanë një staf që paguhet për të shkruar, i bien shkurt

Lexo me Shume

Marmalatë portokalli

  Marmalatë portokalli

Përbërsit: 1 kg portokall 400 gr sheqer Përgatitja Me qëruesen e patateve ose me strumentin përkatës për të qëruar lëkurën e

Lexo me Shume

Fileto koce me kuinoa shumëngjyrëshe dhe perime

  Fileto koce me kuinoa shumëngjyrëshe dhe perime

Përbërësit: 2 fileto koce të përgatitura më parë 2 filxhanë kafe kuinoa pak kripë dhe piper i zi pak vaj

Lexo me Shume

Mënyra se si pëlqeni ta konsumoni vezën e zier tregon shumë për karakterin tuaj

  Mënyra se si pëlqeni ta konsumoni vezën e zier tregon shumë për karakterin tuaj

Veza është një nga produktet më të preferuara ushqimore. Jo vetëm prej vlerave që përcjell, por edhe prej faktit se

Lexo me Shume

Omëletë e mbushur

  Omëletë e mbushur

Përbërësit: 5 vezë 1 lugë miell 30 ml qumësht 50 g bizele të ziera 50 g proshutë të pjekur në

Lexo me Shume

Supë pule – supa shëruese

  Supë pule – supa shëruese

Përbërësit: gjysmë pule fshati ose pjesë të ndryshme kofsha, gjoks 1 qepë 2 karota 1 degë selino 1 limon 2

Lexo me Shume

Ju tregojmë mënyrën se si t’i gatuani perimet në mënyrë që t’u merrni sa më shumë vlera ushqyese

  Ju tregojmë mënyrën se si t’i gatuani perimet në mënyrë që t’u merrni sa më shumë vlera ushqyese

Sigurisht që shumica e dietologëve bien në një mëndje që mënyra më e mirë e të konsumuarit të produkteve ushqimore

Lexo me Shume

Salca koktej

  Salca koktej

Me aromën intensive të konjakut, salsa kotej ose, siç quhet shpesh, salca rozë ose salcë konjaku, është një salcë e shkëlqyer për

Lexo me Shume

Sallatë me argjinare

  Sallatë me argjinare

Përbërësit: 2 kokë argjinare 1 limon një dorë ullinj domate një dorë rukola 1 lugë vaj ulliri pakëz kripë disa

Lexo me Shume

Revani me semolina dhe rrush të thatë

  Revani me semolina dhe rrush të thatë

Përbërësit: 50 g miell semolina 50 g miell orizi ose niseshte patatesh 200 g rrush të thatë 3 vezë të

Lexo me Shume

Rizoto me çikore të egër dhe gorgonzola

  Rizoto me çikore të egër dhe gorgonzola

Përbërësit: 200 g oriz për rizoto “carnaroli” dy duar plot me çikore 2-3 lugë gorgonzola 1 lugë vaj ulliri 1

Lexo me Shume

Argjinare në tenxhere presioni

  Argjinare në tenxhere presioni

Përbërësit: 5-6 argjinare 1 gotë verë të bardhë 1 gotë ujë 1 lugë e vogël kripë 2 lugë vaj ulliri

Lexo me Shume

Pana e thartë

  Pana e thartë

Përbërësit: 100 ml pana e freskët lëng 100 ml kos natyral 1 lugë gjelle lëng limoni i filtruar Përgatitja: Në

Lexo me Shume

Torta Sacher

  Torta Sacher

Përbërësit: 150 g miell 150 g çokollatë e zezë 150 g gjalpë 5 vezë 150 g sheqer 16 g vanilje

Lexo me Shume