Blitz | Kliko dhe Informohu

Kuzhina

Fileto koce me perime të tiganisura dhe salcë kivi

    Fileto koce me perime të tiganisura dhe salcë kivi

Përbërësit: 4 fileto koce të pastruara nga halat 2 kungulleshka 2 karota 1 kivi 4 lugë vaj ulliri ekstra i virgjër 2 limona kripë dhe piper i zi gjethe borziloku

Lexo me Shume

Brokoli me proshutë dhe vezë

    Brokoli me proshutë dhe vezë

Përbërësit: 500 g brokoli 2o0 g proshutë e pjekur 4 vezë 1 gotë qumësht pak kripë dhe piper të zi Përgatitja:  Vendosni brokolin të ziejë në ujë të bollshëm me pak kripë

Lexo me Shume

Musaka me perime

    Musaka me perime

Përbërësit: 2 patëllxhan 3 domate 3 patate 2 vezë 200 g kos 70 g djathë të bardhë vaj ulliri kripë dhe piper i zi rigon Përgatitja: Lani perimet dhe pritini në

Lexo me Shume

Quiche me midhje fiston-capesante

    Quiche me midhje fiston-capesante

  Quiche është një lloj byreku francez që mund të shërbehet si antipastë, por edhe si pjatë e dytë ose e vetme nëse shoqërohet me një sallatë të stinës. Përbërësit:

Lexo me Shume

Torta “Red Velvet”

    Torta “Red Velvet”

Tani përvishni mëngët dhe përgatiteni këtë tortë për Shën Valentin. Përbërësit: 2 filxhan çaji e gjysmë me miell  2 filxhan çaji sheqer 1 lugë kakao e hidhur (pa sheqer, pa

Lexo me Shume

Sallatë me lulelakër

    Sallatë me lulelakër

Përbërësit: 1 lulelakër e vogël e njomë 2-3 lugë vaj ulliri lëngu i 1 limoni një tufë e vogël majdanoz ose koper kripë dhe piper i zi Përgatitja: Pastrojeni lulelakrën nga gjethet dhe

Lexo me Shume

Salca franceze “Gribiche”

    Salca franceze “Gribiche”

Përbërësit: 4 vezë të ziera fort 1 lugë mustardë franceze 1 lugë kaperi 1 lugë lëng limoni ose uthull molle 2-3 tranguj të vegjël turshi erëza të freskëta (koper, majdanoz,

Lexo me Shume

Sfoljatë me banane, krem djathi dhe çokollatë

    Sfoljatë me banane, krem djathi dhe çokollatë

Përbërësit: 1 petë sfoljatë 1 çokollatë Gjysmën e vasketës nga kremi “Philadelphia” natyral 1 lugë mjaltë 1 banane e vogël 1 lugë me stika pishe, por mund të përdorni edhe

Lexo me Shume

Role pranverore

  Role pranverore

Përbërësit: Për 12 role: 1 pako me peta orizi, në mungesë të tyre mund të përdorni dhe peta byreku gjysmë

Lexo me Shume

Makarona Pizzoccheri (picokeri)

  Makarona Pizzoccheri (picokeri)

Përbërësit: 400 g Pizzoccheri (picokeri) 100 g gjalpë 2 thelpinj hudhra 300 g patate 150 g djathë Grana Padano ose

Lexo me Shume

Speca majhoshe në kavanoz

  Speca majhoshe në kavanoz

Përbërësit: 1 kg speca të kuq dhe jeshil majdanoz kripë piper i zi kokërr 10 thelpinj hudhër 2-3 gota uthull

Lexo me Shume

Sallatë me përkalidhe, kumbulla të thata dhe arra

  Sallatë me përkalidhe, kumbulla të thata dhe arra

Përbërësit: 1 xhufkë përkalidhe një dorë kumbulla të thata pa bërthamë 1 portokall 2-3 kokrra arrë shegë pakëz kripë vaj

Lexo me Shume

“Cupcake” me Nutella

  “Cupcake” me Nutella

Përbërësit: 60 g miell 60 g sheqer 60 g gjalpë në temperaturë ambienti 1 vezë në temperaturë ambienti 4 lugë

Lexo me Shume

Tortë çokollate me lajthi dhe arrë kokosi

  Tortë çokollate me lajthi dhe arrë kokosi

Përbërësit për një tavë 26-28 cm 6 vezë temperaturë ambienti 100 g sheqer 50 g gjalpë 120 g miell 00

Lexo me Shume

Patate me qumësht dhe vezë të mbushura me kërpudha të thata

  Patate me qumësht dhe vezë të mbushura me kërpudha të thata

Përbërësit: 1 kg patate 300 g kërpudha të thata 2 qepë 500 ml qumësht 3-4 vezë pak kripë dhe piper

Lexo me Shume

Vezë Benedikt me asparag

  Vezë Benedikt me asparag

Përbërësit: 4 feta bukë 4 vezë në temperaturë ambieni 3 lugë uthull te bardhë 500 g asparag vaj i aromatizuar

Lexo me Shume

Medalion gici me dardha të karamelizuara dhe salcë thane

  Medalion gici me dardha të karamelizuara dhe salcë thane

Përbërësit: 300 g medalion gici – është si forma e rostos, por pak më vogël.  2 dardha të forta 200

Lexo me Shume

Supë krem me karrota dhe xhenxhëfil

  Supë krem me karrota dhe xhenxhëfil

Përbërsit: 300 gr. karrota 3-4 thelpinjë hudhra 1 qep mesatare kripë dhe piper të zi 2 lugë vaj ulliri 800

Lexo me Shume

Rosto viçi

  Rosto viçi

Përbërësit: • mish viçi për rosto, rreth 1 kg e gjysmë • 1 degë selino • 2 karota • 1

Lexo me Shume

Fileto levreku në kore patatesh

  Fileto levreku në kore patatesh

Përbërësit: 1 levrek rreth 800 g 2-3 patate pak bar qepe kripë dhe piper të zi 1 thelb hudhër 1

Lexo me Shume

Finok të furrës me ullinj

  Finok të furrës me ullinj

Përbërësit: finok një dorë ullinj Kallamata pa bërthamë pak vaj ulliri pak rigon pak kripë dhe piper i zi Përgatitja:

Lexo me Shume