Blitz

 Breaking News

Studimi më i ri tregon se meshkujt e shkurtër janë më të dhunshëm dhe më… se meshkujt e gjatë

Studimi më i ri tregon se meshkujt e shkurtër janë më të dhunshëm dhe më… se meshkujt e gjatë
October 13
22:54 2018

Studimi më i fundit mori në shqyrtim 600 meshkuj nga mosha 18 deri në 50 vjeç dhe studioi sjelljen e tyre në lidhje me dhunën, krimin apo dhe mënyrën si ata e shihnin veten.

Ata që ishin më të shkurtër e shihnin veten si më pak “mashkullor” dhe kishin një tendencë më të madhe për të ushtruar dhunë apo kryer krime. Ata mbanin më shumë mllef përbrenda.

Rrjedhimisht ishin 3 herë më të prirur ndaj dhunës sesa meshkujt e gjatë dhe “burrërorë”.

Rikujtojmë dhe që studimi i universitetit të Oxfordit ka treguar se gjatësia ndikon në ndjenjat e njerëve dhe në nivelin e paranojës.

/Blitz.al/

Share