Blitz

 Breaking News

Sa unikë janë lotët tuaj!

Sa unikë janë lotët tuaj!
March 19
20:17 2016

Me sy të lirë nuk mund të shquajmë apo të dimë nga se përbëhen lotët. Mund të themi se janë të kripur, të lagësht, ovalë dhe rrëshqasin sa herë që jemi të mërzitur apo të lumtur. Por në varësi të situatave varet sesa lotojmë.  Nëse do ta shihnim lotin në një nivel mikroskopik, mund të vështronim sesa unik mund të jetë ai.
Ka tre lloje kryesore të lotit: bazal, reflektiv dhe emocional. Lotët përmbajnë grupe substancash të tilla si vajra, antitrupa dhe enzima, të gjitha të grumbulluar në ujin e kripur duke qarkulluar dhe duke mbrojtur nga patogjenët. Lotët merren si sinjal për njerëzit rreth nesh se ne jemi në dhimbje fizike ose emocionale.
Kjo është tepër e thjeshtë për t’u vëzhguar. Pasi kemi vendosur lotin, dy ose tri pika në distancë 4 mm në mikroskop, duhet të presim disa minuta derisa të kristalizohet ose thahet. Në përfundim do të shihni imazhet e mëposhtme:

E fortë emocionalisht

Picture 1 of 5

Tags
Share