Blitz | Kliko dhe Informohu

 Lajmi Fundit

Pse historia nuk duhet mësuar nga filmat?

Pse historia nuk duhet mësuar nga filmat?
June 03
14:23 2016

 

Perandor Komodus – “Gladiatori”

Perandor Komodus – “Gladiatori”
Picture 1 of 6

Joaqiun Phoenix, i cili portretizon perandorin romak Komodus, nuk ngjan fare me prototipin historik. Nga ana tjetër, filmi ka disa pasaktësi nga ana historike, p.sh: Komodus-i i vërtetë udhëhoqi Romën për 13 vite, kurse në film tregohet se ai mbretëroi për rreth 2 vite. Gjithashtu, perandori i vërtetë merrte gjithmonë pjesë në dyluftimet e gladiatorëve, por gjithmonë dilte i padëmtuar nga beteja.

Një nga temat më të përhapura në produksionet filmike botërore është ajo historike.

Shpesh herë një detaj shumë i vogël i një personazhi të rëndësishëm në histori e ul tërësisht vlerën e tij. Pavarësisht kësaj, profesionalizmi i aktorëve dhe “skuadrës” së realizimit të filmit mund ta bëjë atë një sukses të vërtetë apo ta “zhytë” në errësirë.

 

Komento
Etiketimet
Shperndaje