Blitz

 Breaking News

Artistë që kanë reputacion si të çuditshëm

Artistë që kanë reputacion si të çuditshëm
March 19
17:15 2016

Ndoshta ky është çmimi që ata paguajnë për të qenë të talentuar, edhe pse kjo nuk i shpjegon ata studentë të arteve që teshtijnë në një tablo dhe e quajnë kryevepër, pasi realisht nuk dinë si të pikturojnë. Sidoqoftë, i kushton shumë një artisti të jetë i çuditshëm në profesion. Kur një artist bën diçka të tillë nuk është rastësi. Duhet të jenë shumë, po shumë të çuditshëm që të tërheqin vëmendje. Ja 6 figura që e kanë këtë karakter:

Giger

Picture 1 of 5

Giger është një artist zviceran surrealist, në radhë të parë një piktor, duke shtuar aftësitë e skulptorit dhe dizenjuesit. Ai është më i famshëm për punën e tij në filmin “Alien”, ku frikësoi një gjeneratë të tërë me një përbindësh të frikshëm në portret që vriste njerëz me prirje të forta seksuale. Por Giger ka bërë shumë më shumë sesa një figurë alieni, ai ka investuar edhe në pasionin për skulpturë dhe dizajn, duke dizenjuar një rrjet baresh në Zvicër. Puna e tij në film i bëri punët e tij të famshme për kulturën pop, edhe pse ai shpesh nuk merr kredite për këtë. Nuk është e pazakontë të shohësh një tatuazh të frymëzuar prej tij.

Tags
Share