Blitz | Kliko dhe Informohu

 Lajmi Fundit

5 vendet e ndaluara në botë. As mos e çoni nëpër mend t’i shkelni!

May 13
20:12 2016

Faltorja e shenjtë “Ise”, Japoni

Faltorja e shenjtë “Ise”, Japoni
Picture 1 of 5

Arsyeja e ndalimit: Është i vizitueshëm vetëm nga elita. Faltorja më e shenjtë në Japoni është kompleksi fetar i "Ise Jingu". Tempulli kryesor është i rrethuar nga një gardh i drunjtë dhe vetëm priftërinjtë e rangut më të lartë dhe anëtarët e familjes mbretërore lejohen të hyjnë. Deri në vitin 1945, Ise izolohej nga pjesa e tjetër e botës nëpërmjet lumit Miyagawa, që simbolizonte kufirin e të zakonshmes dhe të shenjtës. Murgjit ishin të ndaluar të kalonin përtej lumit, pasi kjo mendohej se do të çonte në trazira në të gjithë Japoninë.

 

Në pamje të parë duket sikur ne jemi të lirë të udhëtojmë në çdo vend të botës, mjafton të kemi dëshirë dhe para. Por ka disa vende në rruzullin tokësor, ku është e ndaluar të shkelësh edhe nëse zotëron gjysmën e rezervave të naftës apo të arit në botë. Pesë nga këto vende po jua tregojmë me anë të galerisë së mësipërme.

 

Komento
Etiketimet
Shperndaje