Blitz

 Breaking News

10 vendet më të bukura në Ballkan ndër to Ksamili dhe Ohri

10 vendet më të bukura në Ballkan ndër to Ksamili dhe Ohri
August 09
16:11 2018

Ballkani nuk është një destinacion i madh turistik si vendet e tjera evropiane, por ka gjithnjë e më shumë njerëz që vizitojnë rajonin tonë. Vendet që ndodhen në gadishullin e Ballkanit janë pika të mrekullueshme turistike të mbushura me arkitekturë të madhe, ushqim të shijshëm, kultura e pasur dhe çmime të arsyeshme.

1.Liqeni  Bled

Liqeni Bled është me të vërtetë një nga liqenet më të bukura në të gjithë Evropën! Pa marrë parasysh se në cilën kohë të vitit e vizitoni, ky vend premton peizazhin piktoresk. Ajo shtrihet në Alpet Juliane, në pjesën veriperëndimore të Sllovenisë dhe këtu  bashkohet me qytetin e vogël të Bledit. Ky vend është i përkryer për pushim dhe relaksim, pasi ju mund të ecni rreth liqenit, admironi ujin kristal të qartë dhe gjelbërimin që rrethon të gjithë vendin.

2.Parku Kombëtar i Plitvicës

Parku Kombëtar i Plitvicës është shtëpia e ujëvarave të njëjta dhe ne ju garantojmë se këto janë të paharrueshme! Po flasim për 16 liqene dhe 90 ujëvara, ku uji duket se prek qellin!

  1. Mostar

E vendosur në pjesën jugore të Bosnje dhe Herzegovinës, Mostari është një qytet i vogël që do t’ju sjellë bukuri të paharrueshme. Ne do të fillojmë me Stari Most, që fjalë për fjalë do të thotë urë e vjetër ajo është ndërtuar në shekullin e 16 dhe përfaqëson pikën më të rëndësishme arkitekturore në qytet. Lumi Neretva rrjedh përmes urës, që lidh dy anët e Mostarit.

  1. Liqeni i Ohrit

Liqeni i Ohrit është një nga liqenet më të vjetra në Maqedoni dhe Evropë. Që nga viti 1980, është shpallur një Trashëgimisë Botërore të UNESKO-s, së bashku me qytetin e vogël të Ohrit që ndodhet në kufirin e liqenit.  Është një ndër vendet që ne vizitojmë më shpesh!

  1. Plovdiv

Plovdivi është një nga qytetet më të vjetra në Evropë. Qyteti quhet edhe Qyteti i shtatë i kodrave sepse është ndërtuar në shtatë kodra rreth lumit Maritsa. Duke qenë një qytet i vjetër, ka shumë pjesë të rëndësishme historike në Plovdiv, pasi ka shumë mbetje të Perandorisë Romake. Plovdivi është një destinacion turistik i përballueshëm që u premton shumë turistëve.

  1. Ksamil

Një ndër vendet më të bukura të Shqipërisë, Ksamili pika turistike që na ofron një bukuri të mrekullueshme. Ofron kaq shumë larmi për të gjithë turistët që vinë edhe vizitojnë vendin tonë. /Blitz.al/

Share