Blitz | Kliko dhe Informohu

 Lajmi Fundit

“Skaneri i fytyrës”, elementi njohës i celularit, a e gjen siç duhet kopjen tuaj?

September 28
12:20 2016

Përdorimi i skanerit njohës së fytyrës suaj për të zhbllokuar smartphone-in apo përdorimi i algoritmeve të Google për të identifikuar miqtë apo familjarët tuaj është një nga risitë më të dobishme të teknologjisë.

Por çdo e mirë e ka një të keqe. Nga kurioziteti, disa njerëz ngarkojnë foton e tyre në një faqe Web-i për të zbuluar nëse ekziston ndonjë person me tipare të njëjta si ata ose ndryshe një sozi e tyre. Një djalë ka provuar të gjejë nëpërmjet Megacams sozinë e tij duke ngarkuar në faqe një foto. Në ekranin e tij të kompjuterit u shfaqën tre opsione të ngjashmërisë me një përqindje përafërsie 46, 42 dhe 40%.

Nga ajo që mund të shohim nuk ka një ngjashmëri shumë të madhe. Edhe pse algoritmi që është përdorur nuk është bërë publik, thuhet se software-i që përdor Microsoft si njohës përdoruesi mund të mos jetë edhe aq i saktë e ndoshta mund të lejojë persona të tjerë të përdorin këtë ngjashmëri për qëllime të tjera. /Blitz.al/

Komento
Shperndaje