Blitz

 Breaking News

Qytetet që kanë teknologjitë më të larta

Qytetet që kanë teknologjitë më të larta
August 25
15:24 2018

Interneti, menyra më e thjeshtë për transport janë faktorë të rëndësishëm që e bëjnë një qytet të zhvilluar. Përhapja e teknologjisë në vitet e fundit ka rritur shkallën në të cilën qytetet janë duke u integruar më shumë me këto teknologji të reja, duke formuar komunitetet dhe duke ndryshuar mënyrën në të cilën jetojnë.

Megjithatë, teknologjia nuk ka mbërthyer të gjitha qytetet në mënyrë të barabartë dhe risi ka vetëm në disa qytete të rëndësishme.

  1. Barcelona

Barcelona është në rrugë të mbarë të jetë një nga qytetet më të avancuara dhe më përparuara në Evropë. Dizajni  i qytetit është vazhdimisht duke u zgjeruar për të mbuluar të gjithë qytetin, duke kufizuar trafikun dhe duke krijuar lagje më të pastra, të orientuara drejt lëvizshmërisë së fëmijëve dhe këmbësorëve, si dhe drejtimin e bizneseve të vogla. Është një sukses i pabesueshëm i planifikimit urban dhe dizajnit.

  1. Vienna

Një nga qytetet më të gjelbra të botës dhe një nga udhëheqësit në përdorimin e energjisë së gjelbër, Viena ka menaxhim të pabesueshëm të trafikut dhe është në gjendje tu ofrojë shumicës  së qytetarëve të saj qasje në transportin publik. Si pjesë e strategjisë së saj për të promovuar energjinë e gjelbër, Vjena planifikon të instalojë mbi 300,000 panele diellore deri në vitin 2020.

  1. Amsterdam

Jo vetëm një qytet i hedonizmit dhe kulturës së lirë, Amsterdami po udhëheq gjithashtu rrugën kur është fjala për planifikimin dhe zbatimin e zgjuar të qytetit. Qyteti është shtëpia e një kulture të lulëzuar fillestare, shfrytëzon sasi të pabesueshme të energjisë së rinovueshme dhe është jashtëzakonisht efikas në energji.

  1. London

Si kryeqyteti i Evropës, Londra është i njohur për sistemet gjithëpërfshirës. Londra ka rrjetin më të madh ËiFi falas në Evropë. Qyteti është i angazhuar në shfrytëzimin e iniciativave të reja me qëllim të rritjes së inovacionit dhe efikasitetit teknologjik.

/Blitz.al/

Share