Blitz

 Breaking News

IPhone 8, nëpërmjet skanimit të syrit do të mund të bëhen pagesa

IPhone 8, nëpërmjet skanimit të syrit do të mund të bëhen pagesa
September 01
17:09 2016

Edhe pse më 7 shtator, Apple do të lançojë iPhone 7 dhe 7 Plus, modelet e vitit 2017 janë duke tërhequr vëmendjen. Sipas një raporti thuhet se kompania dëshiron të përmirësojë teknologjinë e skanimit të syrit në aparatin IPhone 8, i cili do të dalë në vitin 2017.

Thuhet se Apple po kërkon të përfshijë funksionin e skanimit të irisit, i cili do të zhbllokojë aparatin duke skanuar syrin. Ende nuk dihet nëse skanimi i syrit do të zëvendësojë prekjen ID apo do të ruajë rol plotësues thjesht si një mjet për të identifikuar përdoruesin. Kjo risi e Iphone mund të vihet në funksion nga përdoruesit për të bërë pagesa. Raportet gjithashtu pohojnë se butoni “Home” do të eliminohet dhe opsioni i prekjes ID do të jetë i vendosur në ekran./Blitz.al/

Share