Blitz | Kliko dhe Informohu

 Lajmi Fundit

Facebook do të ndryshojë pjesën “Trending topics” pas disa akuzave

Facebook do të ndryshojë pjesën “Trending topics” pas disa akuzave
May 24
20:01 2016

Facebook-u do të bëjë disa ndryshime  në pjesën e tij “Trending topics” sepse është akuzuar që ka përmbajtje konservatore. Konsulenti i Facebook-ut, Colin Stretch, njoftoi për këto ndryshime në një deklaratë dhe në një letër për senatorin John Thune.  Ai tha se ndryshimet do të përfshijnë përmirësime në terminologji dhe praktikë. Thune ka thënë se çdo përpjekje e platformave neutrale të mediave sociale për të censuruar ose manipuluar diskutime politike janë abuzim i besimit dhe në kundërshtim me vlerat e internetit.

Facebook-u do të përdorë një listë për të identifikuar  dhe vlerësuar  të gjitha faqet e jashtme. Strech tha se me ndryshimet e fundit, përmbajtja e Facebook-ut nuk do të bazohet te politika dhe ideologjia.

Komento
Etiketimet
Shperndaje