Blitz | Kliko dhe Informohu

 Lajmi Fundit

Vendet e botës ku ke qejf të punosh

Vendet e botës ku ke qejf të punosh
May 30
15:02 2016

1. Paris, Francë

1. Paris, Francë
Picture 1 of 13

30.84 orë/javë. Të punësuarit në Paris po që e jetojnë jetën! Nëse kalkulojmë orët vjetore, do të dalë një mesatare prej 1,603 orë në vit, çka është 18% më pak se mesatarja në të gjithë globin!

“Expert Market” është një fondacion që ka kryer një studim lidhur me kërkesat dhe ofertat e tregut në vende të ndryshme të botës për sa i përket punëdhënies dhe punëmarrjes, duke listuar kështu vendet ku punonjësit kanë një balancë më të mirë të orëve që punojnë dhe orëve që pushojnë.

Ky studim është kryer duke pasur parasysh orët në javë që një person punon si dhe totalin e orëve në vit, së bashku me sa ditë pushim kanë ligjërisht për një periudhë të caktuar kohe.

Nëse do të bëjmë një mesatare të të gjitha këtyre vendeve që janë listuar më sipër nëpërmjet galerisë, askush nuk punon më shumë sesa 33.5 orë në javë.

Nëse keni ndërmend të fitoni një eksperiencë pune jashtë vendit, konsideroni këto vende!

Komento
Shperndaje