Blitz | Kliko dhe Informohu

 Lajmi Fundit

Sipas psikologëve, këto janë 4 arsyet se përse vajzat e gratë tradhëtojnë parnterët e tyre

Sipas psikologëve, këto janë 4 arsyet se përse vajzat e gratë tradhëtojnë parnterët e tyre
July 17
14:46 2018

Jeni në mungesë së adrenalinës së fillimit

Në fillim të marrëdhënies tuaj, ka të ngjarë që personi tjetër i rëndësishëm ju ka “ndjekur” (në sesin që ju ka kërkuar vazhdimisht). Ju ishit ata që donin dhe ju shkuan pas. Megjithëse është një gjë shumë e veçantë për të thënë, për disa gra, kjo është vërtet emocionuese. Të jesh i kërkuar mund të të bëjë të ndihesh i fuqishëm, i sigurt, i vlefshëm dhe i bukur. Por sapo të përfundojë ndjekja dhe ju jeni zyrtarisht një çift, mund të mbështeteni tek njerëzit jashtë marrëdhënies tuaj për të njëjtin afirmim, edhe nëse partneri juaj ende ju jep vëmendje. Në këtë rast, tradhëtia do t’ju japë një shtytje ego, por do të jetë e shkurtër, sepse lloji i besimit që kërkoni duhet të kultivohet nga brenda vetes. Ajo nuk mund të varet nga përpjekjet për të kapur në dukje të paarritshëmen, sepse pasi arrihet, kjo do të humbasë fuqinë e saj afirmative.

Lidhja juaj ndjehet shumë e sigurt

Ju mund të keni zgjedhur bashkëshortin tuaj, sepse ata janë besnikë dhe të dashur dhe ju e dini se ata kurrë nuk do t’ju tradhëtojnë, gjë që është e mirë dhe e duhur. Por në të njëjtën kohë, ndoshta nuk mund t’i gjeni ato emocione. Ju mund të mendoni, me të vërtetë e dua marrëdhënien tonë, por ka një dëshirë seksuale që mungon. Ju mund të de-erotizoni partnerin tuaj, sepse i bën ata emocionalisht të sigurt. Dhe ndoshta ke gjetur atë tension seksual me dikë tjetër. Gjithmonë them se nëse njerëzit sjellin edhe 10 për qind të imagjinatës dhe investimeve që ata vënë në punët e tyre në partneritetet e tyre, ato marrëdhënie do të vihen në zjarr.

Pra, nëse pasioni, spontaniteti ose tensioni seksual është ajo që mungon për ju, provoni të jepni atë 10 përqind. Kjo mund të nënkuptojë të dalësh me bashkëshortin tënd në vend që t’u jepësh atyre një buzëqeshje të vogël, duke flirtuar me ta në një mënyrë të re, të lezetshme, duke ndriçuar mënyrën se si bën dashuri, ose duke qenë i drejtë përpara dhe duke pyetur: “Si mund të sjellim  kreativitet apo mister në ditët tona? ”

JU JENI RRITUR NË DREJTIME TË NDRYSHME

Duke qenë intime me dikë tjetër, mund të kërkoni vërtetimin e diçkaje që keni dyshuar për një kohë: Ju nuk jeni më në marrëdhënien e duhur, edhe pse kjo ishte e drejta për ju më parë. Për shembull, ndoshta takuat me të tjerë në vendlindjen tuaj, dhe pas disa vjetësh së bashku, u transferuat në një qytet të madh dhe filluat të punonit në një punë të re. Ju e keni tejkaluar këtë romancë dhe pabesia juaj mund të ketë rrjedhur nga ky fakt. Ndonëse nuk ishte një mënyrë e drejtë, e ndershme apo e respektueshme për të ardhur në këtë përfundim, ndryshimi mund të ketë bërë që ju të shihni jetën tuaj me qartësi të freskët dhe t’ju japë forcën për të lënë një dashuri që dikur ka pasur aq shumë rëndësi, por nuk është më në rritje për ju.

JU KENI NJË TRAUM NË LIDHJE ME TRADHËTINË

Ndonjëherë një grua tradhëton sepse një traumë në të kaluarën e saj e ka lënë atë me një frikën e braktisjes. Kjo mund ta bëjë atë mbrojtëse. Për shembull, nëse njëri prej prindërve tuaj ishte një tradhëtar, ju mund ta mbroni veten nga të qenit viktimë në një situatë të ngjashme. Ju mund të jeni kaq të frikësuar se partneri juaj do të ketë një çështje ndaj dhe ju jeni jobesnikë të parët. Ose ndoshta është një tjetër motiv i rrënjosur thellë. Një nga klientët e mi, për shembull, kishte një lidhje kaq të fuqishme me babain e saj, saqë ajo pa dyshim e dëshmonte besnikërinë e saj ndaj tij, duke mos ia kushtuar plotësisht veten një burri tjetër. Ajo tradhëtoi çdo të dashur që kishte, duke besuar se djali i duhur do ta ndalonte. Me të vërtetë, ajo duhej të bënte një punë të vështirë psikologjike për t’u ndarë emocionalisht nga babai i saj, në mënyrë që ajo të krijonte një lidhje të qëndrueshme me një burrë tjetër.

Nëse ndonjë nga këto tingëllon e njohur, merrni parasysh bisedën me një terapist që mund t’ju ndihmojë të përpunoni situatën tuaj në mënyrë që të mund të kuptoni se si të ecni përpara (ose jo) me personin që doni.

Komento
Shperndaje