Blitz | Kliko dhe Informohu

 Lajmi Fundit

Na thuaj çfarë profesioni ke, të të themi se sa mundësi ke ta tradhëtosh partnerin/en

Na thuaj çfarë profesioni ke, të të themi se sa mundësi ke ta tradhëtosh partnerin/en
May 30
20:46 2018

Të dhënat e sondazhit të ri nga Ashley Madison, faqja kryesore e takimit që ndihmon njerëzit e martuar, ka treguar se njerëzit me karriera të caktuara kanë më shumë gjasa të jenë jo-bindës ndaj partnerëve të tyre. Ata kërkuan 1,074 anëtarë të Ashley Madison për të plotësuar një anketë në lidhje me punët e tyre.

Këto ishin 12 karrierat në të cilat mund të tradhëtohej më shumë nga sondazhi, për burrat dhe gratë nga më pak problematikët tek ata që kanë probabilitet më të lartë

 • Burrat – Punë sociale, 2% e pjesëmarrësve meshkuj ishin punonjës socialë.
 • Gratë – Politikë, Vetëm 1% e të intervistuarve femra kanë punuar në politikë.
 • Burrat – Bujqësia
 • Gratë – Arte dhe argëtim
 • Burrat – Arte dhe argëtim
 • Gratë – Juriste
 • Burrat – Arsimi – profesorë, mësues, dhe lektorë.
 • Gratë – Tregëti, Gratë në tregti, si ndërtimi dhe hidraulika, përbënin 4%.
 • Burrat – Juristë
 • Gratë – Marketing dhe komunikim
 • Burrat – Mjekësi
 • Gratë – I.T.
 • Burrat – Marketing dhe komunikim
 • Gratë – Shitje me pakicë dhe mikpritje, në shitjen me pakicë ose mikpritjen, si në dyqane apo në industrinë e hoteleve.
 • Burrat – Financat
 • Gratë – Punë sociale
 • Burrat – Shitje me pakicë dhe mikpritje, në shitjen me pakicë ose mikpritjen – kamerierë, barista, bariste dhe punëtorë hoteliere.
 • Gratë – Financat
 • Burrat dhe gratë – Sipërmarrësit, Të qenit një sipërmarrës ishte zgjedhja e tretë më e popullarizuar për karrierën si për meshkujt ashtu edhe për femrat. Një arsye për këtë mund të jetë sepse njerëzit sipërmarrës i pëlqejnë gjërat në mënyrën e vet dhe sipas termave të tyre dhe kështu “ka të ngjarë të marrin përgjegjësinë për jetën e tyre seksuale në mënyrën se si bëjnë biznesin e tyre”, sugjeroi studimi.
 • Burrat – I.T.
 • Gratë – Edukimi
 • Burrat – Tregatrë, Burrat që punonin në tregti morën vendin e parë për mashtrim. Ata përbënin 29% të të anketuarve meshkuj. “Punët në tregti shpesh nënkuptojnë orë të parregullta dhe shpesh janë të strukturuara në punë.
 • Gratë – Mjekësi, Numri 1 vend për gratë është marrë nga profesioni mjekësor. 23% e grave ishin mjeke ose infermiere.

“Një kombinim i orëve të gjata të stresit të mundshëm të përzier me një reagim të natyrshëm ndaj stresit mund të jetë arsyeja pse këto gra në profesionin mjekësi kërkojnë një tjetër marrëdhënie”, thotë studimi.

Komento
Shperndaje