Blitz | Kliko dhe Informohu

 Lajmi Fundit

Mënyra se si shkruani thotë shumë për personalitetin tuaj

June 16
21:56 2016

1. Madhësia e germave kur shkruani emrin tuaj

1. Madhësia e germave kur shkruani emrin tuaj
Picture 1 of 4

Nëse ju përdorni shkronja të mëdha, ju jeni një person ekstrovert. Gjithashtu juve ju pëlqen vëmendja dhe doni të jeni gjithnjë të dukshëm në rrethin tuaj shoqëror. Jeni njeri social, ju pëlqejnë mbledhjet me miqtë dhe festat ku miqësoheni me njerëz të rinj. Nëse ju shkruani emrin tuaj me shkronja të vogla, ju jeni një person introvert. Ju jeni një person me përqendrim të lartë dhe detajist. Kur jeni duke mësuar apo duke bërë një punë të caktuar dhe dikush ju flet, ju e injoroni totalisht sepse jeni gjithë kohës i përqendruar dhe i fiksuar për të arritur rezultat.

 

Mënyra se si shkruani lidhet aq shumë me personalitetin tuaj sa nuk mund ta mendoni. Në fakt, ekziston një shkencë që quhet grafologji, që studion dhe analizon mënyrën e të shkruarit dhe sesa shkrimi ndikohet nga veçoritë e personalitetit.

Grafologjia është zhvilluar në shekuj të tërë, por fillimisht është bërë e njohur për publikun në 1622-shin. Por meqë psikologjia nuk ekzistonte si shkencë e ndarë deri në fundin e shekullit të 19-të, studiuesit e grafologjisë shpesh herë preknin edhe tema të psikologjisë. Por në shekullin që jetojmë jo rastësisht grafologjia ka marrë një rëndësi më të madhe. Ajo ndihmon në marrëdhëniet mësues-nxënës, punëdhënës-punonjës, investigimet kriminale por edhe në fushën e shëndetësisë, pasi është vërtetuar se personat që kanë vështirësi në shkrim kanë gjithashtu vështirësi në një aspekt shëndetësor.

Më së shumti, studiuesit e shkrimit ndalen në katër sfera: madhësia që shkruani emrin tuaj, pjerrtësia e shkrimit, shtypja e stilolapsit kur shkruani dhe hapësira mes fjalëve. Duke i analizuar këto ju mund të mësoni shumë mbi personalitetin tuaj.

Komento
Shperndaje