Blitz

 Breaking News

Këto 10 qytete të njohura kanë vendosur të mos lejojnë qarkullimin e makinave

Këto 10 qytete të njohura kanë vendosur të mos lejojnë qarkullimin e makinave
August 17
12:21 2016

9. Mexico City (Meksikë) – ka filluar në 2016-n

Picture 9 of 10

 

Norvegjia ka nisur një fushatë për moslejimin e qarkullimit të makinave në qytetet kryesore. Oslo ka lajmëruar se nuk do të lejojë asnjë makinë të qarkullojë në zonën kryesore të kryeqytetit deri në vitin 2019. Qeveritarët gjithashtu po diskutojnë për të mos lejuar shitjen e asnjë makine që përdor naftën apo benzinën brenda vitit 2025.

Megjithatë, Norvegjia nuk është e vetmja që e ka marrë seriozisht këtë projekt, sepse edhe disa vende të tjera mjaft të rëndësishme janë duke diskutuar për ndjekjen e të njëjtit plan.

Nëpërmjet galerisë ndiqni se cilat janë këto vende dhe kur do të vendosen datat përfundimtare për të mos lejuar qarkullimin e makinave në zonat kryesore të  disa qyteteve./Blitz.al/

Share