Blitz

 Breaking News

Keni fjetur keq mbrëmë? Ju tregojmë si ta përballoni ditën me energji

April 23
11:55 2016

1. Mos e vononi të pashmangshmen

1. Mos e vononi të pashmangshmen
Picture 1 of 10

Të gjithë vendosim zile alarmi përpara orës fikse kur duhet të ngrihemi nga gjumi. Kështu na duket sikur flemë më shumë dhe zgjimi bëhet më vonë. Por ajo çka është studiuar nga psikologë, si dr. Alice Doe, është se një ditë e keqe fillon pikërisht me shtyrjen e vazhdueshme të alarmit të zgjimit. Zgjimi është i pashmangshëm, mos u përpiqni ta vononi këtë proces sepse do të ndikojë keq në psikologjinë e gjithë ditës tuaj.

Supozohet të bëjmë një gjumë të mirë gjatë natës për të qenë energjik ditën tjetër, apo jo? Problemi nuk është te fakti nëse kemi apo jo mundësi të flemë mjaftueshëm, por te fakti se ndonjëherë edhe kur orët e gjumit janë të mjaftueshme, sërish kalojmë një natë të parehatshme. Në mënyrë që e gjithë dita juaj të mos shkojë po aq keq sa edhe gjumi një natë më parë, ndiqni këto këshilla…

Tags
Share