Blitz

 Breaking News

Fustani me flamuj të shteteve ku homoseksualiteti është ende i ndaluar

Fustani me flamuj të shteteve ku homoseksualiteti është ende i ndaluar
August 09
17:54 2016

Ndërkohë që në shumë vende të botës është mbajtur  “Pride Parade”, ka edhe shumë vende të tjera në të cilat njerëzit nuk janë të lirë të jetojnë preferencat e tyre seksuale.

Ky fustan tregon gjithë shtetet në të cilat duhet ende shumë punë për të arritur lirinë që shumë nga këta njerëz kërkojnë. Stilisti dhe dizenjuesi Matjis van Bergen dhe artisti Oeri van Woezik kanë krijuar fustanin ylber, i cili mban rreth 72 flamuj shtetesh. Ata zgjodhën Valentijn de Hingh, modelen transgjinore, për të veshur këtë fustan dhe kanë realizuar një portret të mrekullueshëm të fotografuar nga Pieter Henket. Kjo foto është shpërndarë me mijëra herë në internet dhe kërkon t’u tregojë të gjithëve se edhe sa shumë duhet të arrijmë. Valentijn ka thënë se çdo shteti që i pranon homoseksualët do t’i ndryshohet ngjyra e flamurit në ngjyrën e ylberit në këtë fustan.

Kjo fushatë do të vazhdojë derisa i gjithë fustani të jetë  ylber./Blitz.al/

I am so proud to see many thousands of people share my photo all over the world to spread the love. ❤️???? During the opening walk of euro pride in Amsterdam 2 weeks ago, 72 flags of 72 different countries where homosexuality is against the law were present, in 12 of these countries you still get the death penalty for being gay. the COC (Dutch organization for LGBT men and women) collected these flags and together with Fashion designer Mattijs van Bergen and artist Oeri van Woezik they decided to make these flags into a giant rainbow dress. That’s when the idea started. I then was asked to come on board to create a image. And where best to do that then in front of one of the most beautiful paintings in the world “the night watch” by Rembrandt in “Het Rijksmuseum” Roger and I decided Monday morning to fly out that same night to holland to do this project that in many ways is very close to our harts. Everyone spend a crazy 4 days of pre and post production but we did it and we delivered. I am more then proud to present the beautiful Valentijn de Hingh in the Rainbow dress in the Gallery of Honour of “Het Rijksmuseum” Thank you Arnout van Krimpen, Jochem Kaan and everyone that made this all possible in such a short period of time. Thank you Happy pride everyone! Let there be Love! Video by @rolandpupupin

A video posted by Pieter Henket (@pieterhenket) on

Happy Pride! #rainbowdress @rijksmuseum ❤️????

A photo posted by Pieter Henket (@pieterhenket) on

Share