Blitz | Kliko dhe Informohu

 Lajmi Fundit

Ekspertët kanë një lajm të keq për të gjitha çiftet që shpenzojnë miliona në dasma luksoze

Ekspertët kanë një lajm të keq për të gjitha çiftet që shpenzojnë miliona në dasma luksoze
July 10
10:51 2018

Planifikimi i një martese “ëndërr” mund të jetë një përpjekje e kushtueshme, por lajmi i mirë është se sa më e lirë në kosto të shkojë dasma, aq më shumë ka gjasa që martesa të zgjasë.

Ndërsa revistat e martesës dhe kompanitë e diamanteve vazhdojnë të përkrahin idenë se dasmat duhet të jenë përrallë, studiuesit kanë arritur në përfundimin se e kundërta është e dobishme për qëndrueshmërinë e martesës.

Për të arritur në përfundim, profesorët e ekonomisë Andrew Francis-Tan dhe Hugo M Mialon anketuan 3.000 njerëz të martuar dhe gjetën se ka disa karakteristika që rrisin gjasat e divorcit.

Sipas studimit, shuma të cilën çiftet kalojnë në një unazë martese dhe ceremonia është e lidhur anasjelltas me kohëzgjatjen e martesës.

Me unazat e martesës, studiuesit gjetën se sa më shumë para të shpenzoheshin, aq më shumë gjasa kishte që çiftet të shkurorëzoheshin – sidomos kur kostoja e unazës arrin më shumë se 2.000 dollarë.

“Në mënyrë të veçantë, në kampionin e burrave, shpenzimet në mes të $ 2,000 dhe $ 4,000 (£ 3,000) në një unazë  është e lidhur me 1,3 herë rrezik më të madh të divorcit në krahasim me shpenzimet midis $ 500 (£ 376) dhe $ 2,000”, – thuhet në studim.

E njëjta gjë vlen edhe për çmimin e ceremonisë – me dasma që kushtojnë më pak se $ 1,000 (£ 753) duke treguar një rënie të ndjeshme në gjasat e divorcit dhe dasmave që kushtojnë më shumë se 20,000 dollarë, duke rritur gjasën 1,6 herë.

Megjithëse unazat dhe dasma mund të ndikojnë dobët në kohëzgjatjen e martesës, studiuesit zbuluan se “shkuarja në muajin e mjaltit shoqërohet ndjeshëm me një rrezik më të ulët të divorcit”.

Ju tashmë e dini vetë si t’i bëni llogaritë… /Blitz.al/

Komento
Shperndaje