Blitz | Kliko dhe Informohu

 Lajmi Fundit

A është e dëmshme kërcitja e gishtave?

August 24
17:41 2016

Shkencëtarët  kanë një përgjigje për të gjithë personat që vazhdimisht kërcasin gishtat dhe që shumë e konsiderojnë si një veprim të dëmshëm.

Ajo që ndodh në të vërtetë kur ju kërcisni gishtat është përthyerja e vendit ku dy kockat e gishtave bashkohen, të cilat janë  të mbështjella nga një kapsulë e përbashkët e mbushur me lëng. Në momentin e kërcitjes  hapësira mes kockave zgjerohet dhe lëngu i përbashkët bëhet i pamjaftueshëm për të mbushur boshllëkun. Presioni brenda bie dhe shfaqet një flluskë e mbushur me gaz. Tingulli që ne dëgjojmë është plasja e kësaj flluske. Në bazë të një testi të realizuar nga studiuesit  personat që kërcasin gishtat nuk vuajnë nga enjtja e duarve dhe artriti. Nëse deri më tani keni menduar se vesi i të kërciturit të gishtërinjve është në dëm të shëndetit tuaj, në bazë të këtij studimi vërtetohet se jeni gabuar.

Megjithatë duhet të dini  se ky veprim juaji është shenjë e nervozizmit të shpeshtë./Blitz.al/

Komento
Shperndaje