Blitz | Kliko dhe Informohu

 Lajmi Fundit

9 efekte pozitive që ju jep qëndrimi në natyrë

April 23
16:58 2016

1. Përmirësimi i kujtesës afatshkurtër

1. Përmirësimi i kujtesës afatshkurtër
Picture 1 of 9

Sipas studimeve në Universitetin e Miçiganit, një grup studentësh që bënë një shëtitje në natyrë iu përgjigjën një testi psikologjik më mirë nga disa të tjerë që kishin vizituar thjesht rrugët e qytetit. Ata që kishin thithur ajër të pastër dhe kishin ecur mes pemëve, kanë shfaqur një saktësi dhe kujtesë afatshkurtër gati 20% më të mirë se grupi tjetër.a që kishin thithur ajër të pastër dhe kishin ecur mes pemëve, kanë shfaqur një saktësi dhe kujtesë afatshkurtër gati 20% më të mirë se grupi tjetër.

 

Me këtë atmosferë pranverore dhe mot të mrekullueshëm, ju rekomandojmë të kaloni kohë në natyrë. Një shëtitje apo një piknik mund të jetë një zgjidhje e këndshme, pasi natyra ju jep qetësi mendore dhe emocionale. Shfletoni galerinë dhe shihni se cilat janë disa nga përfitimet e mundshme.

Komento