Blitz

 Breaking News

7 këshilla për të kthyer humorin e fëmijës tuaj

April 18
14:52 2016

1. Lavdërojeni fëmijën tuaj

1. Lavdërojeni fëmijën tuaj
Picture 1 of 7

Kur fëmijët qajnë pa ndonjë arsye, kujtoni se kanë nevojë për vëmendje. Kështu që gjeni diçka që ata kanë bërë dhe lavdërojini për këtë gjë. Mund të jetë një detaj shumë i vogël, si për shembull konsumimi i gjithë pjatës që ju u kishit përgatitur për vaktin e drekës ose thjesht mënyra se si marrin frymë, si lëvizin sytë. Në momentin që ju jeni mbështetës ndaj këtyre gjërave ata do të qeshin menjëherë. Kur e shikoni që fëmija juaj është pak i mërzitur, kujtojini se sa bukur ai/ajo kishte vizatuar ditën e djeshme. Keni për ta parë se si këta të fundit nuk do t'ia shqisin sytë vizatimit dhe do të ndihen krenarë, madje sa herë të jenë të mërzitur do përpiqen ta largojnë mërzinë pikërisht duke vizatuar.

Disa mama janë bërë bashkë për të hartuar, në bazë të eksperiencave të tyre personale, këshillat kryesore që mund të ndihmojnë mama të tjera për t’u kthyer humorin fëmijëve të tyre të vegjël. Shumë herë fëmijët qajnë, grinden e mërziten pa ndonjë shkak, por është kënaqësi e dyfishtë kur humori u kthehet pikërisht nga prindërit. Nuk është shumë e vështirë, mjafton të shprehni atë që ndjeni në zemër!

Tags
Share